Επικαιρότητα

Συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στην Κύπρο

Συγκέντρωναν χρήματα τα οποία έστελναν στη Συρία για ενίσχυση τρομοκρατιών οργανώσεων

Στη σύλληψη δύο Σύρων, μονίμων κατοίκων Κύπρου, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η Κυπριακή Αστυνομία, θεωρώντας ότι συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δύο Σύροι 39 και 46 χρονών, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωναν χρήματα τα οποία έστελναν στη Συρία για ενίσχυση τρομοκρατιών οργανώσεων, ενώ αγόραζαν ημιοφορτηγά από την ελεύθερη Κύπρο και στη συνέχεια τα μετέφεραν στα κατεχόμενα από όπου φορτώνονταν σε πλοία με προορισμό τη Συρία.

Οι κυπριακές υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει ότι τη τελευταία περίοδο «εξαφανίστηκαν» πολλά ημιφορτηγά τα οποία κατέληξαν στη Συρία. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών εμφανίζονταν σε πλάνα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων να χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας κυπριακές πινακίδες.

Ο 46χρονος, ανακρινόμενος ανέφερε πως εξήγαγε πέντε ημιφορτηγά εκ των οποίων το ένα ήταν για λογαριασμό του 39χρονου, μέσω του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας.

Όμως, και ο 39χρονος παραδέχτηκε ότι εξήγαγε οχήματα μέσω των κατεχομένων και συγκεκριμένα από το λιμάνι της Κερύνειας. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν παραδέχεται ότι συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επιμέλεια: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x