Εκεί, θα δώσουν τα πρώτα γερά τεστ στο νέο έτος και οι Έλληνες διεθνείς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο event, που θα γίνει από τις 15 έως τις 20 του μήνα στη Βουδαπέστη, είναι γνωστό ότι η Ελλάδα θα έχει έντονη παρουσία με επτά αθλητές και αθλήτριες.

Οι αγώνες τους αναμένονται με ζωηρό ενδιαφέρον, αλλά πριν ακόμα μπουν στα τραπέζια του «Budapest Olympic Hall» χρειάζεται να σημειωθεί ένα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο, που αφορά στον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Από τη στιγμή που δήλωσε συμμετοχή ο θρυλικός πινγκπονίστας θα πάει στα τριάντα χρόνια παρουσίας σε τέτοια τουρνουά με τα γαλανόλευκα χρώματα.

Ήταν Ιανουάριος του 1990 όταν έκανε στην Αγγλία την πρώτη του εμφάνιση στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος ως Έλληνας, τώρα μπαίνει χρονολογικά στο τριακοστό έτος και ακόμα συνεχίζει με διάθεση και κίνητρα.

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα κλείσει στις 8 Μαρτίου τα 47 του χρόνια. Γεννημένος στην Μπίστριτσα της Ρουμανίας, άρχισε στον τόπο του την ενασχόληση με το άθλημα όταν ήταν επτά ετών κι εκεί ανέπτυξε το ταλέντο του. Έγινε διεθνής αθλητής της Ρουμανίας κι, όταν ήρθε στην Ελλάδα, είχε ήδη μεγάλες διακρίσεις, όπως για παράδειγμα, τους ευρωπαϊκούς τίτλους στο απλό παίδων (1986) και το διπλό μικτό νέων (1988).

Μπήκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1989, ζητώντας πολιτικό άσυλο, το πήρε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα το 1994 και τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Εξελίχτηκε πολύ και οδήγησε την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας σε τεράστιες διακρίσεις, όμως ακόμα δεν χρειάζεται αφιερώματα…

Το θέμα είναι ότι σε μία προχωρημένη ηλικία για το άθλημα όχι απλά συνεχίζει στην Εθνική ομάδα και σε κλαμπ του εξωτερικού, αλλά διατηρείται και σε καλή κατάσταση. Έτσι επέλεξε να δώσει το «παρών» σ’ ένα ακόμα Οπεν με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως επιλεκτικά έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια κάποιες συμμετοχές σε World Tour.

Παίζοντας στη Βουδαπέστη θα γράψει μία ακόμα σημαντική σελίδα στην καριέρα του, καθώς θα φτάσει τα τριάντα χρόνια παρουσίας σε διεθνή επαμειβόμενα Οπεν ως Έλληνας! Την πρώτη του συμμετοχή με το ελληνικό εθνόσημο την πραγματοποίησε πριν από 29 ακριβώς χρόνια. Ήταν στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Αγγλίας, που είχε γίνει στο Λιντς 4-7 Ιανουαρίου. Είχε αποκλειστεί στον γύρο των «16» από τον σπουδαίο Άγγλο Ντέσμοντ Ντάγκλας με 2-1 σετ.

Τα τελευταία χρόνια, βεβαίως, έχει μειώσει κατά πολύ τους διεθνείς αγώνες του, πάντως πέρυσι πήρε μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων και στο World Tour της Γερμανίας.

Θυμίζουμε ότι στο Οπεν της Ουγγαρίας πρόκειται να μετάσχουν ακόμα οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ