Οι δύο τους συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, και τον πρόεδρο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίες, Ζόραν Ραντόισιτς, οι οποίοι αμφότεροι βρίσκονται στην Ελλάδα επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής της 17ης Μεσογειάδας Εφήβων.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα που άπτονται στη μόνιμη μεταφορά και φιλοξενία στην Αθήνα της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή στο ΣΕΦ, αλλά και η προετοιμασία για τη σημαντική διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που βλέπουμε τη χώρα μας να μπαίνει και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ακριβώς όπως ταιριάζει στην Ελλάδα και στον ιστορικό ρόλο της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Στην Ελλάδα που αναπτύσσεται ξανά».

Ο Μουσταφά Χασάν επισήμανε ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ζήτησε την υποστήριξη της Πολιτείας, ειδικά στο θέμα των εγκαταστάσεων, εν όψει και της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Ζόραν Ραντόισιτς εξήρε τη διοργάνωση της Μεσογειάδας και υπερθεμάτισε για τη μεταφορά της έδρας της Συνομοσπονδίας από τη Ρώμη στην Αθήνα, καθώς «η Ελλάδα είναι η βάση της Μεσογείου και η Μεσόγειος το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ».

Ο κ. Γκαντής παρουσίασε το πλάνο ανάπτυξης του ελληνικού χάντμπολ για τα επόμενα χρόνια, το οποίο επιμελήθηκε ο Γκι Πετιτζιράρ. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μετεκπαίδευση των προπονητών και το πρόγραμμα «HandballatSchool» της Διεθνούς Ομοσπονδίας, που θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας. «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων δεν είναι ευκαιρία μόνο για το άθλημά μας, αλλά και για τη χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες των έξι ημερών με τα 63 παιχνίδια ως την ολοκλήρωσή τους, που φέρνουν τόσο κοντά λαούς και κουλτούρες από τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, θα στεφθούν από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, λειτουργώντας ως πρόβα και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της Πολιτείας για να επιτύχει απόλυτα», ενώ πρόσθεσε ότι:

«Το άθλημα του χάντμπολ στην Ελλάδα έχει ανάγκη από αυτή την εξωστρέφεια. Πρέπει να πάρει και εδώ το χώρο που του αξίζει. Ο Αθλητισμός μας, με όλα τα οφέλη που απορρέουν από τέτοιες πρωτοβουλίες, έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και παράλληλα την ακόμα πιο στενή επαφή του με τις νέες γενιές. Έτσι, ώστε οι αξίες του, τα ιδεώδη και το αθλητικό ήθος να προβάλλονται ολοένα και πιο έντονα ως πρότυπο της καθημερινής ζωής και αυτό είναι συνεχές μας μέλημα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμμερίστηκε τις άμεσες ανάγκες για εγκαταστάσεις, ενώ συνέδεσε την ανάπτυξη του χάντμπολ και κάθε άλλου αθλήματος με τους όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας στην κατανομή επιχορηγήσεων του συστήματος αξιολόγησης «Χίλων», όσο και με την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος της ΓΓΑ, «Ζήσε Αθλητικά».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς την οικογένεια της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας για φιλοξενία και δράσεις τους στην Κρήτη.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ακόμη το μέλος του ΔΣ και αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας στους Μεσογειακούς, Κώστας Βιολιτζής, και ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γιώργος Κρανάκης.