Στίβος

Συνάντηση ΣΕΓΑΣ-Αυγενάκη

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παναγόπουλο, τον Βασίλη Σεβαστή και τον Παναγιώτη Δημάκο.

Στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική κουβέντα γύρω από τα θέματα που χρήζουν επίλυσης. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δράσεις της ελληνικής ομοσπονδίας, ενώ του παρέδωσε και αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που την απασχολούν.

Το θέμα των υποδομών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κουβέντας, με το κλειστό της Παιανίας να αποτελεί προτεραιότητα, οπότε συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα μια νέα συνάντηση, παρουσία και του Γιώργου Πατούλη.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει χώρος για το στίβο στο Λεκανοπέδιο, είτε στους Θρακομακεδόνες, όπου υπάρχει ήδη σχετική εγκατάσταση, είτε στο Σχιστό, όπου μπορεί μακροχρόνια να κατασκευαστεί ένα νέο στάδιο.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης να καλυφθεί η Ολυμπιακή προετοιμασία του 2020, συνεπώς να υπάρξει μια αντίστοιχη προσαρμογή των επιχορηγήσεων, προκειμένου οι ομοσπονδίες να καλύψουν την Ολυμπιακή προετοιμασία, ενώ η πλευρά του ΣΕΓΑΣ τόνισε την πάγια θέση της για θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων στον ορισμό της χρηματοδότησης των ομοσπονδιών.

Η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, αλλά και η προοπτική της επαναλειτουργίας του ΕΚΑΕ, ήταν θέματα που συζητήθηκαν με τον κ. Αυγενάκη.

«Είχαμε μία εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε μελετήσει και γνώριζε τα περισσότερα από τα θέματα που θέσαμε και ακριβώς για αυτό είχαμε επόμενο βήμα σε κάποια από αυτά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα της Παιανίας, όπου προγραμματίζεται η σύσκεψη με την Περιφέρεια.

Είμαστε ικανοποιημένοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα μελετηθούν από τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του όλοι οι φάκελοι που καταθέσαμε», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x