Επικαιρότητα

«Συνεχίζουμε το αντάρτικο πόλης…»

Την ανάγκη να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας εναντίον του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει σε νέο κείμενό του μέσα από τη φυλακή ο Νίκος Μαζιώτης.

Με κείμενο-διακήρυξη υπέρ της ένοπλης δράσης επανεμφανίζεται την Τρίτη ο προφυλακισμένος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης, περίπου δυόμισι μήνες μετά τη σύλληψή του ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

Μέσα από τη φυλακή των Διαβατών, ο Ν. Μαζιώτης, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», συνέταξε επιστολή με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση της Γερμανίδας Ούρλικε Μάινχοφ, «από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης αντάρτικου της RAF», τη δεκαετία του ’70.

Διαπιστώνει ότι ενώ ο καπιταλισμός διανύει την πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του «είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ η έλλειψη της ένοπλης δράσης στις μητροπόλεις του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, στο έδαφος της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

Γι’ αυτό, «σήμερα το μέτωπο και τα μετόπισθεν του κοινωνικού και ταξικού πολέμου βρίσκονται εδώ που αποφασίζεται η μεγαλύτερη κοινωνική ληστεία, η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από τη βάση προς την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας. Δηλαδή, στη Γερμανία, στη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Παρίσι που βρίσκεται το παράρτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Καταλήγοντας στο κείμενο-διακήρυξη δράσης ο Ν. Μαζιώτης σημειώνει ότι «η καλύτερη απόδοση τιμής στους συντρόφους και συντρόφισσες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα είναι η συνέχιση του ίδιου του αγώνα για τον οποίο έπεσαν πολεμώντας…».


Δείτε σκηνές από τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη στο παρακάτω video:




Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x