Γενικά

Σύριος πρόσφυγας στην ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών

Την επίσημη πρόταση της ΕΠΕ αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε το Σάββατο πως δύο πρόσφυγες θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο, 7-18 Σεπτεμβρίου.

Ο ένας, μάλιστα, εξ αυτών, είναι ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσεϊν, ο Σύριος αθλητής που μένει και γυμνάζεται στην Αθήνα και ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε παραδώσει τη φλόγα κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

«Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής, προτείναμε στην IPC τη δημιουργία μιας ομάδας προσφύγων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το αίτημά μας, από την πρώτη στιγμή, έτυχε θερμής αντιμετώπισης και μόλις σήμερα η IPC ανακοίνωσε πως δύο αθλητές θα συμμετέχουν στους Αγώνες, μεταξύ αυτών και ο Αλ Χουσεϊν που ζει, εργάζεται και γυμνάζεται στην Ελλάδα.

Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που η πρότασή μας θα πάρει ‘σάρκα και οστά’ στο Ρίο. Όπως νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση που ένα δικό μας παιδί, ο Αλ Χουσεϊν, θα μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, συμπληρώνοντας πως: «Μάλιστα, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή από το φθινόπωρο θα τρέξει πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης προσφύγων με αναπηρία, ώστε να συμμετάσχουν σε Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσεϊν θα συμμετάσχει στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S10. Στα ίδια αγωνίσματα είχε «πέσει» και πριν από μερικούς μήνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρία, όπου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού. Ο Σύριος πρόσφυγας, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Ρίο μαζί με την προπονήτριά του, Ελένη Κοκκίνου, το 2012 έχασε το πόδι του - ακρωτηριασμός κάτω από το γόνατο- όταν βομβαρδίστηκε η γειτονιά του στην πόλη όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Μετά από νοσηλεία περίπου ενός έτους στην Τουρκία, πέρασε στη Σάμο, όπου ζήτησε άσυλο το 2014. Πλέον, ζει στην Κυψέλη, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση συμμετέχει στις προπονήσεις του συλλόγου «Πρωτοπόροι» στο άθλημα της κολύμβησης, ενώ τον τελευταίο μήνα προπονείται δίπλα στην Παραολυμπιακή Ομάδα Κολύμβησης στο ΟΑΚΑ. Επίσης, συμμετείχε και στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αμαρουσίου.

Εκτός του Ιμπραχίμ Αλ Χουσεϊν, στους Αγώνες του Ρίο θα συμμετέχει και η Σαχράντ Νασαγπούρ, που κατάγεται από το Ιράν και μένει στις ΗΠΑ. Θα λάβει μέρος στη δισκοβολία F37.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x