Επικαιρότητα

Συσσίτια αντί ΕΚΑΣ καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Χριστοφιλοπούλου: Προσοχή στο κενό μεταξύ αξιοπρέπειας και εξαθλίωσης

«Συσσίτια αντί ΕΚΑΣ: Προσοχή στο κενό μεταξύ αξιοπρέπειας και εξαθλίωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την "υπερήφανη διαπραγμάτευση", κατάφερε να πλήξει ανεπανόρθωτα εκείνους που έχουν περισσότερο ανάγκη την κοινωνική πρόνοια. Χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας, θυσίασε το ΕΚΑΣ στον βωμό της ανικανότητας της.

Οι συνταξιούχοι των 400 - 500 € είχαν στηρίξει την αξιοπρεπή διαβίωση τους στα 230€ του ΕΚΑΣ. Μια κατάκτηση για την τρίτη ηλικία, που θεσμοθετήθηκε το 1996 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η υπόσχεση για δήθεν ισοδύναμα ούτε πείθει, ούτε μπορεί να ανατρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ο φτηνός επικοινωνιακός τακτικισμός, το τελευταίο όπλο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι βέβαιο ότι θα εκπυρσοκροτήσει επάνω τους.

Διατυμπανίζοντας ότι θα εντάξει τους συνταξιούχους στα συσσίτια η κυβέρνηση τους μετατρέπει σε απόρους μετά το μόχθο μιας ζωής.

Αδυνατούν να εξασφαλίσουν, μέσα από σοβαρή διαπραγμάτευση, πραγματικό χρηματικό ισοδύναμο για όσους πλήττονται.

Είναι θλιβεροί, μοιραίοι κ επικίνδυνοι για τη χώρα και για την κοινωνική συνοχή».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x