Παρουσία του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας Κιμ Αντερσεν έγινε χθες Κυριακή η Α΄ τακτική και απολογιστική συνέλευση της ΕΙΟ στα γραφεία της ομοσπονδίας στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας.

Η διοίκηση και εκπρόσωποι ομίλων βρήκαν την ευκαιρία να επαναλάβουν το αίτημα της ελληνικής πλευράς οι κλάσεις RSX, 470 και ΦΙΝΝ, οι αθλητές των οποίων φέρνουν μετάλλια στην χώρα μας, να διατηρηθούν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο Δανός πρόεδρος της world sailing ξεκαθάρισε ότι έχει τεθεί θέμα αλλαγών στις κλάσεις και αντιστοιχία 50-50 στα σκάφη ανδρών και γυναικών μετά από προτροπή της ΔΟΕ, όμως έδειξε κατανόηση στην επιθυμία της Ελλάδας, κάτι που ισχύει για πολλές ακόμα χώρες. Γι’ αυτό και έδωσε την υπόσχεσή του ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου οι τρεις αυτές κλάσεις να πάρουν παράταση τουλάχιστον για έξι χρόνια ακόμα.

Ο κ. Αντερσεν δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό που έδειξε η διοίκηση της ΕΙΟ στην εκδήλωση του Σαββάτου «η Βραδιά των πρώτων», αλλά και για το επίπεδο της συνέλευσης, τα μέλη της οποίας ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, αλλά και τα πεπραγμένα όλων των επιτροπών για το 2017. Να σημειωθεί ότι από τους 156 ομίλους δικαίωμα ψήφου είχαν οι 125 και παρουσιάστηκαν εκπρόσωποι 100 ομίλων!