Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η βραδιά θριάμβου της Γκλάντμπαχ επί της Ίντερ με 7-1 που «έσβησε» από ένα… αναψυκτικό

Το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου του 1971 στα γραφεία της UEFA οι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο δύο ή τρεις ήταν εκεί, αλλά αυτή την φορά περιμένοντας την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Η πρώτη πραγματικά σοβαρή υπόθεση που χρειαζόταν να επιληφθεί η επιτροπή, στην Ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, εξελισσόταν έχοντας όλα τα στοιχεία ενός αληθινά καλογυρισμένου θρίλερ.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πως όμως φτάσαμε μέχρι την συνεδρίαση; Στις 20 Οκτωβρίου του 71, στο παλιό γήπεδο του Μενχενγκλάντμπαχ το «Μπόκελμπεργκ» η γηπεδούχος υποδεχόταν την Ίντερ. Πρωταθλητές Δυτικής Γερμανίας για δεύτερο σερί χρόνο, υπό την καθοδήγηση του Χένες Βαϊσβάιλερ, διέθεταν ένα τρομερό σύνολο που αρκετοί στοιχημάτιζαν πως μπορούσε να αρπάξει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης από τον Άγιαξ.

Οι Ιταλοί με τον Τζιάνι Ινβερνίτσι στον πάγκο, μόλις είχαν κατακτήσει το 11ο «σκουντέτο» της ιστορίας τους. Στη σύνθεση τους είχαν αρκετά στελέχη από τις χρυσές μέρες του Ελένιο Ερέρα της χρυσής τετραετίας 1963-67. Ο Ματσόλα, ο Φακέτι, ο Μπούρνιτς, ο Μπεντίν, ο Ζαίρ και ο Κόρσο αποτελούσαν την ραχοκοκκαλιά των «νερατζούρι».

Στον προηγούμενο γύρο είχαν αποκλείσει την ΑΕΚ του Μπράνκο Στάνκοβιτς, που πάντως είχε προηγηθεί στο Μιλάνο με τον Πομώνη πριν να ηττηθεί 4-1 και είχε καρδιοχτυπήσει τους Ιταλούς στην ρεβάνς κερδίζοντας 3-2 σε μια μεγάλη βραδιά του Μιμή Παπαϊωάννου και του Αντρέα Παπαεμμανουήλ στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της τεράστιας καριέρας του!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x