sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 6 «αγκάθια» του Μουρίνιο (pics)

Αυτοί είναι οι 6 βασικοί λόγοι για τους οποίους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα απογοητεύοντας οπαδούς και Μουρίνιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πρόσφατη ήττα της από την Τσέλσι με 4-0 έχει ήδη προκαλέσει «μουρμούρες» στο στρατόπεδο του Μουρίνιο.

Μία ενδεχόμενη ήττα στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει παραπάνω πίεση στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού, Ζοσέ Μουρίνιο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ήδη νικήσει μία φορά τους «διαβόλους» φέτος στο Όλντ Τράφορτ. Σίγουρα ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αρκετό χρόνο να ανατρέψει τα δεδομένα αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα της ομάδας του δεν είναι ανάλογη του ρόστερ της.

Πάμε να δούμε τους τομείς στους οποίους ο Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.

1.Ο Πολ Πογκμπά
inner

Ο Μουρίνιο προβληματίζεται συνεχώς για το ποια είναι η κατάλληλη θέση του Πολ Πογκμπά στο γήπεδο. Ο Γάλλος διεθνής έχει δοκιμαστεί σε διάφορους ρόλους στο κέντρο και ως δεκάρι αλλά ακόμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό ρεκόρ των 100 εκ. ευρώ που δόθηκε για την υπογραφή του.

2.Η άμυνα
inner

Η αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους λόγους της μέχρι τώρα πορείας των «διαβόλων». Εξαιρετικά επιρρεπής σε λάθη, ευάλωτη, με το δίδυμο Σμόλινγκ και Μπλίντ να μην μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα και τον Ερίκ Μπαϊγί να προσπαθεί να βρει τον περσινό καλό εαυτό του.

3. Η θέση του Ράσφορντ
inner

Η θέση στην οποία αγωνίζεται ο Μάρκους Ράσφορντ δεν είναι η κατάλληλη ή τουλάχιστον αυτή στη οποία ο νεαρός μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Ο Μουρίνιο προτιμά να τον βάζει στα άκρα έτσι ώστε να δίνει βοήθειες στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με την μόνη διαφορά ότι ο 18χρονος είναι σαφώς καλύτερος στο κέντρο της επίθεσης ή πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

4. Το αίνιγμα του Κάρικ
inner

Το κέντρο της Γιουνάιτεντ είναι πιο ισορροπημένο με τον Κάρικ. Ο Άγγλος μέσος δίνει την δυνατότητα στον Πογκμπά να ανεβαίνει περισσότερο και να βοηθάει τους προωθημένους. Είναι γνωστό πως ο Γάλλος αποδίδει καλύτερα όταν προωθείται δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

5. Η επιμονή στον Φελαϊνί
inner

Ο Μουρίνιο συνεχίζει να δίνει θέση βασικού στον Φελαϊνί και ιδιαίτερα στα μεγάλα ντέρμπι. Ο ρόλος όμως που του δίνει στο παιχνίδι είναι λάθος χαραμίζοντας τον Βέλγο στη θέση του αμυντικού χαφ.

6. Μια ευκαιρία στον Μχιταριάν
inner

Ο περσινός καλύτερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα έχει παραγκωνιστεί από τον Πορτογάλο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Η συμμετοχή του περιορίζεται σε μόλις λίγα λεπτά από την αρχή του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον Αρμένιο και ο Μουρίνιο να δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x