Γενικά

Τα βλέμματα στο Σ.Ε.Φ. για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων πινγκ πονγκ

Στην κατηγορία των Νέων ανδρών και των Νέων γυναικών θ’ αναδειχτούν οι πρώτοι πανελληνιονίκες στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 21 ετών θα είναι το πρώτο χρονικά στη σεζόν από τα Πανελλήνια όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που το επανέφερε στο προσκήνιο τον περασμένο Νοέμβριο, το οργανώνει σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του ΣΕΦ.

Θα είναι το δέκατο συνολικά στις Ελπίδες. Πρόκειται να πάρουν μέρος 98 άνδρες και γυναίκες από 42 σωματεία της χώρας και υπόσχονται θέαμα και συναγωνισμό. Σε τέσσερα αγωνίσματα θα βγουν οι νέοι πρωταθλητές και είναι αυτά του απλού ανδρών, του απλού γυναικών, του διπλού ανδρών και του διπλού γυναικών, καθώς το διπλό μικτό έχει καταργηθεί από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 59 στο απλό Νέων ανδρών, 39 στο απλό Νέων γυναικών, 22 ζευγάρια στο διπλό Νέων ανδρών και 17 στο διπλό Νέων γυναικών.

Εκτός από τις περιοχές της Αττικής, θα έχουν, έστω μία αγωνιστική παρουσία, σωματεία από Πάτρα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Χανιά, Ρέθυμνο, Κόρινθο, Κοζάνη και Τήνο. Συνολικά, εννιά τραπέζια θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες.

Με βάση το ελληνικό ranking list του Νοεμβρίου, τα τέσσερα πρώτα φαβορί στο απλό ανδρών είναι, κατά σειρά, οι Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής και Γεράσιμος Πετρής. Στο απλό γυναικών βρίσκονται στα αντίστοιχα seeding οι Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ελένη Σοφρά.

Στο διπλό ανδρών, είναι στην τετράδα των φαβορί οι Γιώργος Σταματούρος/Στράτος Δαμιανής, Γεράσιμος Πετρής/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης/Ξάνθος Παναγόπουλος και Δημήτρης Στάμου/Κωνσταντίνος Στάμου.

Πρώτα φαβορί στο διπλό γυναικών είναι τα ζευγάρια Ιωάννα Γερασιμάτου/Χρυσή Φωτιάδου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Ελισάβετ Τέρπου/Φωτεινή Τράκα και Ελένη Σοφρά/Κυριακή Κουλιούρη.

Η πρώτη φάση της διοργάνωσης περιλαμβάνει τα γκρουπ του απλού. Η αρχή γίνεται το Σάββατο στις 09:20 με τα γκρουπ των ανδρών και στις 10:00 παίρνουν σειρά εκείνα των γυναικών. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει ακόμα παιχνίδια για τα ταμπλό των ίδιων αγωνισμάτων, «νοκ άουτ» ματς στο διπλό και το τελευταίο ωράριο έχει οριστεί για τις 16:40.

Την Κυριακή, οι αγώνες αρχίζουν, επίσης, στις 9:00 με αγώνες του απλού. Οι τελικοί υπολογίζεται να διεξαχθούν περίπου στις 12:45 αυτοί του διπλού και στις 13:30 εκείνοι του απλού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x