sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα δεδομένα για το ρόστερ της ΑΕΚ και ο βασικός κορμός

Το sportfm.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα για το ρόστερ της μπασκετικής ΑΕΚ.

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε μια γενική παύση στο κομμάτι του αθλητισμού και το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα.

Στη χώρα μας, η ΑΕΚ… πρόλαβε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας πριν τη διακοπή των διοργανώσεων, ενώ προκρίθηκε και στους «8» του Basketball Champions League δίνοντας ραντεβού για τον Σεπτέμβριο και το Final-8 του θεσμού.

Το sportfm.gr επιχειρεί μια καταγραφή των δεδομένων για τα συμβόλαια των παικτών της Ένωσης, η οποία ξεκινάει σιγά-σιγά το σχεδιασμό της για την επόμενη περίοδο, από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν έχει άλλες υποχρεώσεις, αφού αναμένεται και «λουκέτο» στην Basket League.

Φυσικά όλα όσα αναλύονται, μπορούν να αλλάξουν λόγω της ειδικής κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα και επηρεάζει άπαντες σε κάθε επίπεδο.

Πάντως, να σημειωθεί ότι πρώτος στόχος του Ηλία Παπαθεοδώρου, των συνεργατών του και της διοίκησης είναι να διατηρηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ και ένας βασικός κορμός σε Έλληνες και ξένους.

Από ‘κει και πέρα, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 4 «κλειστά» συμβόλαια, 3 με οψιόν ανανέωσης, ενώ κανείς από τους ξένους δεν έχει υπογράψει για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά:
Κέντρικ Ρέι: Αρκετά ασταθής, ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία προ της διακοπής. Ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, αλλά θα γίνει προσπάθεια για να παραμείνει στην ομάδα.

Μάριο Τσάλμερς: Πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και για τη νέα σεζόν, αφού πλέον υπάρχει πολυκοσμία στις θέσεις των γκαρντ και μάλλον… περισσεύει.

Βασίλης Τολιόπουλος: Δεν πήρε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά έχει υπογράψει μέχρι το 2023 και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην ομάδα.

Κιθ Λάνγκφορντ: Δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, όμως άπαντες στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι από εκείνον και θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ.

Γιόνας Ματσιούλις: Ο εκ των αρχηγών της φετινής ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο η ηγετική του παρουσία και η εργατικότητά του έχουν εκτιμηθεί δεόντως. Θα γίνουν συζητήσεις για ανανέωση.

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: Αποκτήθηκε τον Νοέμβριο με συμβόλαιο 2+5 μηνών, τραυματίστηκε, αλλά επέστρεψε και βοήθησε. Η λογική λέει πως με καλή διάθεση εκατέρωθεν, θα συνεχίσει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Δημήτρης Κακλαμανάκης: Δεν βοήθησε όσο περίμεναν στην ομάδα. Έχει υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, αλλά πιθανότατα θα παραμείνει, αφού δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι Έλληνες ψηλοί.

Λίνος Χρυσικόπουλος: Από τους πλέον χρήσιμους παίκτες στη φετινή πορεία της ΑΕΚ. Έχει συμβόλαιο για 1+2 χρόνια και η προφανής επιθυμία των ανθρώπων της Ένωσης είναι να τον διατηρήσουν στο ρόστερ.

Νίκος Ζήσης: Το μπαμ του Μάκη Αγγελόπουλου μετά τη φυγή του Σαντ-Ρος. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, όπως ονειρεύονται όλοι.

Νίκος Γκίκας: Ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου, καθώς έχασε ένα μεγάλο κομμάτι της λόγω του τραυματισμού του. Επέστρεψε προ της διακοπής και βοήθησε πολύ στο δεύτερο ματς με τη Βόννη. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας και για τη νέα σεζόν.

Δημήτρης Μαυροειδής: Είχε περιορισμένο ρόλο στο ροτέισον, ωστόσο δεν δημιουργεί προβλήματα. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε για 1+1 χρόνο και για την ώρα δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και ένας παίκτης στον οποίο έχουν επενδύσει οι άνθρωποι της Ένωσης. Έχει συμβόλαιο έως το 2023 και θα παραμείνει στον «Δικέφαλο», εκτός εάν προκύψει μεγάλη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

Χάρης Γιαννόπουλος: Με τον Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με αυτές που του έδινε ο Λούκα Μπάνκι και βοήθησε αρκετά με το καλό σουτ του. Δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, ωστόσο υπάρχει μια οψιόν που πιθανώς να ενεργοποιηθεί.

Μάρκους Σλότερ: Από τους πλέον σημαντικούς παίκτες της φετινής ΑΕΚ, κυρίως λόγω της μαχητικότητάς του και της ικανότητάς του στην άμυνα. Έχει υπογράψει συμβόλαιο για ένα έτος, όμως η επιθυμία του προπονητή της Ένωσης είναι να παραμείνει στην ομάδα.

Τζεράι Γκραντ: Αποκτήθηκε μεσούσης της περιόδου για να προσθέσει αθλητικότητα στις θέσεις των ψηλών. Υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι, αλλά μετά τον Τσάλμερς είναι ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και αγωνίστηκε δανεικός στον Κολοσσό Ρόδου, τον Γιάννη Αγραβάνη, που αγωνίστηκε δανεικός στο Περιστέρι, αλλά και τον Ντούσαν Σάκοτα, που κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x