sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα δεδομένα στην ουρά της Super League, μετά την απόφαση της Εφέσεων

To www.sport-fm.gr καταγράφει το πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην ουρά, μετά την απαλλαγή του ΟΦΗ από την ποινή του υποβιβασμού που του είχε επιβληθεί.

Η 13η και η 14η θέση είναι πλέον εκείνες που πέντε ομάδες θα προσπαθήσουν ν’ αποφύγουν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League. H πτώση της ποινής του ΟΦΗ φέρνει τους Κρητικούς, τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά σε αρκετά πλεονεκτική θέση, με δεδομένο πως υποδέχονται στην έδρα τους τον Αστέρα και φιλοξενούνται την τελευταία από τον αδιάφορο Ατρόμητο.

Του Κώστα Μιαούλη

Αυτόματα η εξέλιξη αυτή έχει αντίκτυπο σε όλες τις ομάδες που παλεύουν εκεί. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια για το ποιος θα συνοδεύσει Απόλλωνα και Λεβαδειακό αυτόματα και ποιος θα πάει σε μπαράζ. Σε αυτόν τον πίνακα συμπεριλαμβάνουμε και την εξέλιξη με το -5 του Παναθηναϊκού, με το οποίο πάει στους 33. Με τη δεδομένο πως με τον ΠΑΣ που έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς με 2-1 οι «πράσινοι» και 1-0 οι Γιαννιώτες, πάμε στη διαφορά τερμάτων, όπου οι πράσινοι είναι στο +6 και ο ΠΑΣ στο -16. Αστέρας και ΟΦΗ δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν και οι δύο αφού παίζουν μεταξύ τους ένα ματς και έχουν απόσταση τεσσάρων και πέντε πόντων αντίστοιχα. Οπότε για την ώρα το «τριφύλλι» δεν έχει θέμα, παρά μόνο σε εξαιρετικά ακραίο σενάριο και μόνον για να πάει στα μπαράζ.

ΑΕΛ 31 βαθμοί

Ματς που απομένουν: ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

Ο βαθμός που πήρε απέναντι στον ΠΑΟΚ ίσως φανεί πολύτιμος, αλλά την σημασία του, μείωσε σε μεγάλο βαθμό το διπλό που πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Οι «βυσσινί» έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα έχοντας ν’αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Με δύο ισοπαλίες σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα. Ως προς τις ισοβαθμίες, πλεονεκτεί απέναντι στον ΠΑΣ, έχει ίδια αποτελέσματα με τον ΟΦΗ στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0 και στα δύο ματς, αλλά έχει καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων) και υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με Ξάνθη (ηττήθηκε 1-0 στα Πηγάδια και 1-1 στην έδρα της) και υστερεί και κόντρα στον Αστέρα λόγω διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους (είχε χάσει 2-0 στην Τρίπολη και νίκησε 2-1 στην έδρα της).

ΞΑΝΘΗ 29 βαθμοί

Ματς που απομένουν: Απόλλωνας (εντός), Άρης (εκτός)

Η Ξάνθη είναι η τυχερή (μένει να το αποδείξει) της υπόθεσης από τη στιγμή που έχει να παίξει με τον Απόλλωνα στην έδρα της. Το ακόμα πιο θετικό γι’ αυτήν είναι πως έχει όλες τις ισοβαθμίες με τους αντιπάλους της και λογικά ακόμα και μία νίκη μπορεί να της αρκέσει για να σωθεί. Ωστόσο από την άλλη θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως η ακριτική ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οπότε ακόμα και η νίκη με τον Απόλλωνα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

ΑΣΤΕΡΑΣ 29 βαθμοί

Ματς που απομένουν: ΟΦΗ (εκτός), Πανιώνιος (μέσα)

Ο Αστέρας σε αρκετά μεγάλο βαθμό έχει την κατάσταση στα χέρια του για να βάλει τον ΟΦΗ από κάτω. Αν δεν χάσει έχει το πλεονέκτημα, ενώ θα έχει και την ισοβαθμία (στον πρώτο γύρο είχε νικήσει τους Κρητικούς 2-1). Με νίκη στο «Γεντί Κουλέ» και αν ο ΠΑΣ δε νικήσει στη Νέα Σμύρνη θα έχει σωθεί οριστικά και αμετάκλητα, χωρίς ν’ ασχολείται τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική. Σε ισοβαθμία υπολείπεται της Ξάνθης, έχει πλεονέκτημα με την ΑΕΛ και τον ΠΑΣ.


ΟΦΗ 28 βαθμοί

Ματς που απομένουν: Αστέρας (εντός), Ατρόμητος (εκτός)

Παρότι βρίσκεται στην θέση που οδηγεί στο μπαράζ, ο ΟΦΗ δείχνει να έχει αναπτύξει δυναμική με την εκτός έδρας επιτυχία του στο ΟΑΚΑ. Αν καταφέρει να νικήσει τον Αστέρα με περισσότερο από ένα γκολ διαφορά, θα έχει και το πλεονέκτημα μαζί του, σε περίπτωση ισοβαθμίας και τον ξεπεράσει κατά δύο πόντους. Ο Ατρόμητος που αποτελεί τον τελευταίο του αντίπαλο, είναι αδιάφορος, οπότε λόγω κινήτρου, μπορεί να βλέπει αισιόδοξα και αυτό το ματς. Έχει μειονέκτημα με Ξάνθη, με την ΑΕΛ έχουν φέρει 0-0, αλλά είναι χειρότερος σε συνολική διαφορά τερμάτων, ενώ έχει και την ισοβαθμία με τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα 27 βαθμοί

Ματς που απομένουν: Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε δεινή θέση πλέον και για να έχει ελπίδες να αποφύγει την 14η θέση, θα πρέπει στο ελάχιστο να νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μιας και την τελευταία αγωνιστική θα έχει τον ΠΑΟΚ. Υπολείπεται σε ισοβαθμίες έναντι του ΟΦΗ, της Ξάνθης, αλλά και των ΑΕΛ και Αστέρα, κάτι που κάνει την θέση του ακόμα πιο επισφαλή για να μπορέσει έστω και να περάσει 13ος και να πάει μπαράζ, αν δεν πάρει τουλάχιστον μια νίκη, που μπορεί ωστόσο να μην του φανεί αρκετή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x