sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δέκα απίστευτα «κολλήματα» προπονητών που θα τρέλαιναν κάθε παίκτη

Η τρέλα δεν πάει μόνο στα βουνά αλλά και στους πάγκους, με 10 «αλεπούδες» της προπονητικής να επιστρατεύουν απίστευτους κανόνες για να φέρουν την πειθαρχία στις ομάδες τους.

Οι προπονητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, χρησιμοποιούν περίεργους τρόπους για να βάλουν κάποια όρια στην συμπεριφορά των παικτών τους, όμως καμιά φορά το παρακάνουν.

Πάμε να δούμε 10 απίστευτα «κολλήματα» των προπονητών, που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ποδοσφαιριστές τους:

Πάολο Ντι Κάνιο

inner

Ένας από τους πιο τρελούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ο Ιταλός τεχνικός εικάζεται πως απαγορεύει την κατανάλωση κέτσαπ, μαγιονέζας, κόκα κόλα και κάθε είδους fast food στους παίκτες του. Επίσης δεν τους αφήνει να τραγουδούν. Σύμφωνα με τον εκκεντρικό προπονητή, αυτός είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσει καλύτερα το ποδόσφαιρο και να κρύψει αυτούς τους μικρούς πειρασμούς από τους ποδοσφαιριστές του.

Γιούργκεν Κλοπ

inner

Ο Γερμανός προπονητής έφερε πολλές ελπίδες στους φιλάθλους της Λίβερπουλ με τον ερχομό του στο «Anfield». Από την πρώτη μέρα στην καινούρια του ομάδα ήθελε να αφήσει το στίγμα του. Έτσι λοιπόν αποφάσισε πως από εδώ και στο εξής, κανένας παίκτης των «κόκκινων» δεν θα ακουμπά την επιγραφή που βρίσκεται στο τέλος της φυσούνας που οδηγεί στο γήπεδο και λέει το χαρακτηριστικό «This Is Anfield». Για να επιτραπεί σε αυτούς να την ξαναγγίξουν θα πρέπει να κατακτήσουν πρώτα έναν τίτλο με τον σύλλογο.

Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ

inner

Ο πρώην προπονητής της Στουτγάρδης είχε μια περίεργη αρχή που τον συντρόφευε στο κοουτσάρισμα των ομάδων του, αφού δεν επέτρεπε στους παίκτες να φοράνε ακουστικά στα αυτιά τους σε δημόσιο χώρο. Τους άφηνε να το κάνουν μονό μέσα στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα.

Φάμπιο Καπέλο

inner

Ο Καπέλο προσπάθησε να φέρει την επανάσταση στην εθνική Αγγλίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν αρκετά αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας και στον τρόπο που συμπεριφερόταν σε παίκτες. Μάλιστα είχε απαγορεύσει στους διεθνείς να φοράνε παντόφλες και σορτσάκια όταν βρισκόντουσαν στην αποστολή των «λιονταριών» και αποφάσιζαν να εμφανιστούν σε δημόσιο χώρο.

Νιλ Λένον

inner

Ο παλιός προπονητής της Σέλτικ και της Μπόλτον είχε θεσπίσει μερικούς περίεργους κανόνες στη θητεία του στην αγγλική ομάδα. Απαγόρευε στους παίκτες του που είχαν μακριά μαλλιά να φοράνε κορδέλες τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όσο και στους επίσημους αγώνες.

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

inner

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία το ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, τα είχε τα κολλήματα του. Σύμφωνα με τον πρώην παίκτη των «κόκκινων διαβόλων», Τζον Οσί, στον εμβληματικό Σκωτσέζο δεν άρεσε να φοράνε οι ποδοσφαιριστές του πολύχρωμα παπούτσια όταν πατούσαν χορτάρι.

Τόμας Σάαφ

inner

Τον καιρό που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Βέρντερ Βρέμης είχε απαγορεύσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου να «στολίζουν» το σώμα τους με τατουάζ. Αυτό το έπραξε όταν έμαθε πως ο ποδοσφαιριστής του, Ελιέρο Ελία, μολύνθηκε από ένα τατουάζ που είχε κάνει.

Τζιοβάνι Τραπατόνι

inner

Όταν καθόταν στον πάγκο της εθνική Ιρλανδίας είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του να μην τρώνε μανιτάρια την προηγούμενη μέρα του αγώνα, αφού πίστευε πως τους προκαλούσε αρκετά προβλήματα στο στομάχι. Για να το λέει κάτι θα ξέρει.

Ρεμί Γκαρντ

inner

Δεν βοήθησε την Άστον Βίλα να σωθεί από τον υποβιβασμό. Τουλάχιστον προσπάθησε να ενώσει τους παίκτες του, τον καιρό που ήταν εκεί. Πως το έκανε αυτό; Βάζοντας τους να μιλάνε αγγλικά μεταξύ τους, απαγορεύοντας τους παράλληλα να χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες για να επικοινωνήσουν. Έτσι πίστεψε πως θα τους κάνει ένα συμπαγές σύνολο, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να τους ρίξει κατηγορία.

Πεπ Γκουαρντιόλα

inner

Ένας φοβερός προπονητής, που ωστόσο πολλές φορές χρησιμοποίησε αυστηρές τακτικές για να πετύχει τους στόχους του, έχοντας ταυτόχρονα κάποια κολλήματα. Ο παλιός παίκτης του Καταλανού τεχνικού στη Μπαρτσελόνα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως ο Πεπ δεν ήθελε οι ποδοσφαιριστές του να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα. Αντί αυτού, προτιμούσε να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τα αμάξια που τους παρείχε η ομάδα.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x