Κώστας Μιαούλης

Τα δώρα που αφήνουν τον Ολυμπιακό χωρίς πίεση

Με αφορμή την αυτοχειρία του Παναθηναϊκού στη Βέροια, ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο πρωτάθλημα και πως βρίσκονται πάλι οι ερυθρόλευκοι να έχουν το πάνω χέρι.

Θα ήταν από τα ματς που θα λέγαμε πως περικλείουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το φαβορί που τιμωρείται για την αστοχία του, στα τελευταία στάδια του αγώνα, ενώ έχει απωλέσει ένα κάρο ευκαιρίες.

Ο αμείλικτος νόμος του ποδοσφαίρου τιμωρεί τον Παναθηναϊκό για την αστοχία του. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία περίπλοκη κατάσταση, σε ένα πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Όσο οι ανταγωνιστές των «ερυθρολεύκων» θα κάνουν ανάλογες γκέλες κάθε αγωνιστική, τόσο η πίεση για τον Ολυμπιακό θα γίνεται μικρότερη. Η ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ξεκινάει από τη θέση του φαβορί, παρά το γεγονός πως τουλάχιστον με βάση το πώς ξεκίνησε η χρονιά, τα πράγματα δεν είχαν έτσι ακριβώς φέτος. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να χάνουν κάθε ευκαιρία για να μένουν εκείνοι, ή έστω να περνάνε προσωρινά στην κορυφή, όταν παίζουν πριν τους «ερυθρόλευκους», το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαλάσσουν από οποιοδήποτε άγχος τον Ολυμπιακό.

Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έμεινε το βράδυ της Δευτέρας πίσω από την κορυφή, γιατί δεν τελείωσε το ματς από το πρώτο μέρος. Προσωπικά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρχει και θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά το τελευταίο σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει πάει 3-0 υπέρ των «πράσινων» στο ημίχρονο, στη χειρότερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό πάει σε δεύτερη μοίρα τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο αγώνα. Σαν πρόβλημα, το «τριφύλλι» και η τεχνική του ηγεσία, θα πρέπει να το κοιτάξει σοβαρά.

Πάμε τώρα στην περίπτωση της ΑΕΚ. Η «Ένωση» αποτελεί μία περίπτωση αρκετά διαφορετική από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή ο «Δικέφαλος» μοιάζει σαν μία ομάδα που το καλοκαίρι δομήθηκε λάθος, δεν έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό και άλλαξε προπονητή. Περιμένει μέσα σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, ν’ ανανήψει. Το γεγονός πως βρίσκεται τέσσερις πόντους πίσω από την κορυφή, δεν είναι υπέρ της, αλλά βλέποντας τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να φτιάχνουν φάσεις, χωρίς όμως να μπορούν να τις αξιοποιήσουν και να είναι μαζί με τον έναν και τρεις πόντους μπροστά από τον άλλον, αποτελεί κάτι ενθαρρυντικό.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε γενναία στο Καραϊσκάκη την Κυριακή το βράδυ. Έπεσε θύμα πρώτα των δικών του χαμένων ευκαιριών και μετά ορισμένων αποφάσεων, κυρίως θα έγραφα από τους βοηθούς του ντέρμπι. Όμως ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν μπορεί να αξιοποιήσει την μεγάλη ευκολία με την οποία κάνει φάσεις και να τις μετουσιώσει σε γκολ. Με δεδομένο πως έχει ήδη κι εκείνος αρκετές απώλειες, αλλά και το -3 να τον βαραίνει, τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του για να μπει γερά στην κούρσα του πρωταθλήματος, αν δεν γίνει συνεπής με τα τρίποντα και δεν κάνει ένα μεγάλο σερί.

Ο Ολυμπιακός είναι κερδισμένος, γιατί όσο οι άλλοι διεκδικητές δεν θα μπορούν να του ασκούν πίεση βαθμολογικά και να τον βάζουν στη σκέψη πως υπάρχει περίπτωση να μείνει από κάτω αν γκελάρει. Ασφαλώς στα δύο τελευταία ματς που έδωσε και ήταν κρίσιμα, πήρε σφυρίγματα που ήταν καθοριστικά. Όμως για να υπάρξει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, οι τρεις διεκδικητές οφείλουν να μην του κάνουν τη ζωή ευκολότερη με φτηνές γκέλες. Δική μου αίσθηση πως τα δύο επόμενα ματς του Ολυμπιακού σε Περιστέρι, αλλά και το ντέρμπι στο Φάληρο, μπορεί να εξελιχθούν σε καθοριστικές αναμετρήσεις για την έκβαση του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x