Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τα εύκολα συμπεράσματα όμορφα... καίγονται!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει ότι το μόνο βέβαιο στο Νησί είναι η… αβεβαιότητα και πως αυτός που θα κόψει το νήμα πρώτος τον ερχόμενο Μάιο, θα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου.

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντυπωσίασε στην Αμερική κάνοντας μεγάλες νίκες, η Αρσεναλ πέταγε φωτιές στο Community Shield, η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ντόρτμουντ, αλλά και η Τσέλσι ήταν σε μερικά φιλικά με κάποια εντυπωσιακά γκολ του Ντιέγκο Κόστα. Αλλά και η Τότεναμ με τον Ποκετίνο στον πάγκο της και τον αναγεννημένο Λαμέλα δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος!

ΜΟΝΟ Η Μάντσεστερ Σίτι δεν φαίνεται ακόμη να βρίσκει τα πατήματά της λίγες μέρες πριν τη σέντρα του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος, που πιθανότατα να είναι και το καλύτερο της εποχής Premier League!

ΩΣΤΟΣΟ προσοχή στην εξαγωγή βεβιασμένων συμπερασμάτων. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγες μέρες αλλά είναι ένας μαραθώνιος που κρατάει μέχρι τον Μάιο και δεν αρκεί να ξεκινήσεις καλά, αλλά να έχεις διάρκεια. Τα εύκολα συμπεράσματα από τα φιλικά ματς όμορφα... καίγονται, για να παραφράσουμε την πασίγνωστη σερβική ταινία και είναι σίγουρο πως μέσα στη σεζόν θα έχουμε ανατροπές και πάλι!

ΠΑΝΤΩΣ κάποιες πρώτες και αρχικές σκέψεις δεν μπορούν να αγνοηθούν όπως το ότι η Γιουνάιτεντ θα έχει ξανά επιθετική ταυτότητα και προσανατολισμό με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο! Ομως ακόμη το ρόστερ της θέλει αρκετές προσθήκες, όχι τόσο 11άδας, πλην ενός σέντερ μπακ αλλά κυρίως αναπληρωματικών λύσεων.

Η ΤΣΕΛΣΙ θα είναι όλο και πιο πολύ ομάδα Μουρίνιο! Ψώνισε παίκτες από την ομάδα με την πλησιέστερη στον Πορτογάλο λογική και νοοτροπία, την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενω προσθέτοντας τον Σεσκ Φάμπρεγας στα χαφ πήρε την πινελιά ποιότητας που της έλειπε. Εάν ο Ντιέγκο Κόστα της λύσει το πρόβλημα του εύκολου γκολ, θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο!

Η ΑΡΣΕΝΑΛ τίναξε από πάνω της το βάρος της ομάδας χωρίς τίτλο από το 2005 και η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας συνοδεύτηκε από καλές μεταγραφές. Ο Βενγκέρ είπε σωστά πως πριν τρία- τέσσερα χρόνια, έχανε κάθε καλοκαίρι τους καλύτερους παίκτες του, ενώ από πέρυσι άρχισε να προσθέτει, αποκτώντας τον Οζίλ και τον Σάντσες φέτος, ποιότητα στο ρόστερ του! Αυτό που της λείπει δεν είναι κάτι άλλο από την αυτοπεποίθηση πως ίσως να είναι η χρονιά της, αλλά αυτό δεν το αποκτάς στα λόγια παρά μόνο με νίκες.

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ πέρυσι η Λίβερπουλ να μετατραπεί από απλή διεκδικήτρια μιας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε απόλυτο φαβορί με το απίστευτο σερί των 11 νικών από τον Φεβρουάριο και μετά πριν το μοιραίο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ εναντίον της Τσέλσι.

ΦΕΤΟΣ παρά την απουσία του Λουίς Σουάρες, η Λίβερπουλ δείχνει να έχει την ίδια ικανότητα στη δημιουργία φάσεων, αλλά χρειάζεται ακόμη έναν επιθετικό, όχι κατ' ανάγκην μαρκίζας, αλλά ουσίας που να εγγυάται άλλα 15 γκολ ώστε να μη φανεί το κενό του χαρισματικού Ουρουγουανού.

ΩΣΤΟΣΟ αν δεχθεί 15-20 γκολ λιγότερα, τότε αυτόματα θα είναι πάλι στο κόλπο, ενώ όλες της οι προσθήκες είναι καλές και βελτιώνουν το πιο φτωχό ρόστερ που υπήρχε ανάμεσα στις τοπ ομάδες. Ο Ρότζερς που δίκαια παίρνει τον τίτλο του προπονητή της σεζόν 2013-2014, γνωρίζει πως φέτος η δουλειά του θα κριθεί με τον πήχη ψηλότερα.

Η ΣΙΤΙ παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό και χωρίς να με επηρεάζουν τα φιλικά και η ήττα από την Αρσεναλ -που άλλωστε σημειώθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στην 11άδα- πιστεύω ότι θα έχει προβλήματα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Ομως διαθέτει ένα καλό ρόστερ και οι προσθήκες της είναι ποιοτικές! Ο Φερνάντο και ο Μανγκαλά θα προσθέσουν ποιότητα και ο Λάμπαρντ στο διάστημα που θα μείνει στα Eastlands θα είναι έμπνευση για τους νεότερους! Ο Πελεγκρίνι ευελπιστεί ότι θα πάρει πράγματα απ' όλους. Το όνειρο όμως των ιδιοκτητών της Σίτι παραμένει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και αναλόγως ίσως θυσιαστεί ακόμη και το πρωτάθλημα προκειμένου να φτάσει μακριά στην Ευρώπη.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ πάντως έχω μάθει να μην προτρέχω από φιλικά και από τον Αύγουστο να βγάλω συμπεράσματα σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον, που είναι πάντα η Πρέμιερ Λιγκ. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι στο νησί η... αβεβαιότητα και πως αυτός που θα κόψει το νήμα πρώτος τον ερχόμενο Μάιο, θα έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x