Γιώργος Ζαχαριάδης

Τα λάθη του ΠΑΟΚ κ. Λουτσέσκου, μην τα ξεχνάτε!

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα λάθη που γίνονται οδηγός επιβίωσης και κατάκτησης τίτλων και που θα γραφεί με τις παραστάσεις από τη χρονιά που πέρασε.

Αυτό το «κλέβω το πρωτάθλημα», για την ακρίβεια το «μας το έκλεψαν», το οποίο χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου, δεν μου ακούγεται καθόλου ευχάριστα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Όχι γιατί το θέλουν οι ακραιφνείς ΑΕΚτσήδες, αλλά, συμφωνώ ότι αυτός ο άνθρωπος που το φωνάζει συνεχώς περί κλοπής του πρωταθλήματος, θα πρέπει να ξανασκεφτεί ότι δεν ήταν μόνο ο… «κλέφτης» υπεύθυνος. Για την ακρίβεια, ο «κλέφτης» επωφελήθηκε, αλλά, επειδή το θέμα αγγίζει τον Ιωάννη Σαββίδη, είναι προφανές ότι δεν έχει το θάρρος να του τα χώσει… Προτιμά το ίδιο μοτίβο που ικανοποιεί όλους στο εσωτερικό της ομάδας και ενισχύει την αντιπαράθεση με την ΑΕΚ, καθώς και την προσωπική του με τον Χιμένεθ.

Εδώ, να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι οι συμπεριφορές, ειδικά του Ισπανού, κι όχι μόνο στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά, γενικότερα, σε κρίσιμες στιγμές που ένοιωσε… πίεση, ήταν επιρρεπής. Χειρονομίες, πολλά λόγια, λόγια ακατάλληλα και μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.

Στον τελικό Λουτσέσκου και Χιμένεθ κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, το ρεπερτόριό του ήταν πλούσιο σε ύβρεις και χειρονομίες και όλο αυτό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί κομμάτι της ποδοσφαιρικής μας κουλτούρας, που βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο.

Επιστρέφω στην «κλοπή»: θα ήταν πολύ πιο δίκαιο, από τον δίκαιο σε ότι έχει να κάνει στην … καταμέτρηση των πόντων του ΠΑΟΚ, Λουτσέκου, αν μιλούσε για όσα στραβά κι ανάποδα προέρχονται από τους εργοδότες και τα αφεντικά του και που ήταν τελικά η αιτία για να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Ίσως η μεγαλύτερη για τον ίδιο τον Λουτσέσκου, που δεν είχε κατακτήσει τίποτε σπουδαίο, μέχρι να φτάσει η ώρα του κυπέλλου. Νωρίτερα λοιπόν, χάθηκε ένα πρωτάθλημα και μαζί, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο, με βάση την εικόνα του τελικού, ένα νταμπλ.

Από όλα αυτά, τα μεταγραφικά και που θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ μου φαίνεται ότι είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι από αυτό που θα πρέπει να πάει για… service. Χρειάζονται διορθώσεις στη δομή του ΠΑΟΚ. Αυτή η

χρονιά ανέδειξε αδυναμίες των ηγετικών του στελεχών που δεν πρέπει να προκαλέσουν νέα καθοριστικά λάθη, διότι τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δυσάρεστα αν επαναληφθούν τα ίδια.

Δεν τα έχουμε δει όλα. Δεν περιμέναμε να χαθεί το πρωτάθλημα σε δυό αγώνες με τον τρόπου που δεν άρχισαν ή δεν τελείωσαν και όλα λειτούργησαν σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Είναι βέβαιο, ότι στη σέντρα της επόμενης περιόδου, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, ότι αφήνουν πίσω τους τσαμπουκάδες που δεν προσέθεσαν αλλά, αντιθέτως αφαίρεσαν από τη μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Δεν γνωρίζω αν θα γίνουν προσθήκες ή ανακατατάξεις στις διοικητικές θέσεις κι όσες ακουμπούν στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά, είναι απαραίτητο, ακόμη κι αυτοί που παραμένουν στην ομάδα, να αλλάξουν τακτικές. Να συμπεριφερθούν με μεγαλύτερη ωριμότητα, όπως τους υποχρεώνει η ηλικία και οι εμπειρίες τους.

Ειδάλλως, αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ίδιοι, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε στον ίδιο παρονομαστή και ο ΠΑΟΚ θα παλεύει κόντρα στα δικά του λάθη. Όταν θα τα περιορίσει ή θα τα εξαλείψει, θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση τίτλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x