sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα «μαύρα» βράδια του Μεριά που κόστισαν ακριβά στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Γιάσιν Μεριά ντύθηκε πρόωρα… Άγιος Βασίλης και χάρισε στην Τότεναμ το πρώτο της γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης. Να ‘ταν η πρώτη φορά που κάνει «δώρο» ο διεθνής στόπερ…

Ένα κακό βράδυ για τον Γιασίν Μεριά, αλλά δεν ήταν και το πρώτο…

Ο Τυνήσιος αμυντικός, ο οποίος έχει 15 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού φέτος, μετράει ήδη αρκετά «μαύρα» βράδια στη σεζόν (σε διάστημα περίπου δύο μηνών), πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισό και η γκάφα του κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα λάθη σε επίπεδο Champions League κοστίζουν πολύ ακριβά και ο διεθνής στόπερ φρόντισε να το υπενθυμίσει με πολύ σκληρό τρόπο το βράδυ της Τρίτης. Όπως θα έλεγε κι ο Ντμίτρι Σέλουκ: «big katastrofa».

Η… καλή μέρα φάνηκε από το πρωί
Ο Γιασίν Μεριά φρόντισε να στιγματιστεί από την πρεμιέρα του Champions League. Σε ένα σημείο, όπου ο Ολυμπιακός είχε πιάσει καλή απόδοση, έχοντας, μάλιστα και δοκάρι με τον Γκερέρο στο 18’, ο 26χρονος αμυντικός τσιμπάει στην προσποίηση του Χάρι Κέιν, που κάνει αλλαγή κατεύθυνσης και δίνει τη δυνατότητα στους Λονδρέζους να ανοίξουν το σκορ με ένα «κρύο» γκολ στο 26ο λεπτό. Ο Άγγλος φορ έστειλε την μπάλα στην άσπρη βούλα, έκανε άψογη εκτέλεση και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρτίνς να βρεθεί να κυνηγάει από πολύ νωρίς. Οι Λονδρέζοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα (με δυνατό σουτ του Μόουρα) και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν αντεπίθεση και να ισοφαρίσουν σε 2-2, που έμεινε μέχρι τέλους.


Μοιραίος στο ντέρμπι
Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην κορυφή της Super Lesague 1 με τον ΠΑΟΚ, μετρώντας μέχρι στιγμής τρεις βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα. Η πρώτη έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 35’ με γκολ του Γκερέρο, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 60’, όταν ο Μακέντα νικήθηκε από τον Σα σε πέναλτι που κέρδισε λίγο πριν ο Περέα από τον Σεμέδο. Εν τέλει το 1-1 (που ήταν το τελικό σκορ) έγινε στο 90’ με τον Μολό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα, έπειτα πέναλτι που έκανε ο Μεριά στον Μακέντα, σε μια φάση καρμπόν με αυτήν κόντρα στην Τότεναμ.


Μοιραίος… x2
Κόστισε και πίσω και μπροστά. Ίσως το χειρότερο βράδυ του Γιασίν Μεριά να ήταν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με γκολ του Σεμέδο στο 37ο λεπτό, αλλά όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Ο Μπενζιά αποβλήθηκε στο 58’ με χαζή δεύτερη κίτρινη και από εκεί και πέρα ξεκινάει η κατάρρευση. Για να συμβεί αυτό έβαλε το χέρι του ή για να ακριβολογούμε το πόδι του, ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος κάνει «τσαφ» στο γύρισμα του Τομανέ στο σημείο του πέναλτι και στρώνει την μπάλα στον Βούλιτς που με συρτό σουτ νικάει τον Σα, για το 1-1.


Ο Μεριά, όμως, επεφύλασσε κι άλλη… έκπληξη το συγκεκριμένο βράδυ. Με το παιχνίδι να παραμένει στην ισοπαλία και τον Ολυμπιακό να ξεμένει από δυνάμεις (αφού έπαιζε με δέκα για ώρα), λίγο έλειψε να κάνει το 1-2 στο 86’, όταν ο Ποντένσε έδωσε στον Τυνήσιο το γκολ στο… πιάτο, αλλά αυτός κατάφερε να αστοχήσει όντας αμαρκάριστος στα όρια της μικρής περιοχής. Στην επόμενη φάση έγινε το 2-1 και στο τέλος οι Σέρβοι επικράτησαν 3-1 για τη 2η αγωνιστική του Champions League.


Σε ρυθμούς… Black Friday
Τέτοια προσφορά ούτε στην Black Friday! Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τότεναμ κυλούσε ονειρικά για τους Πειραιώτες μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν και φρόντισε και πάλι ο Γιασίν Μεριά κάνει «δώρο». Με τον Ελ Αραμπί να έχει σκοράρει στο 6’ και τον Σεμέδο στο 19’, αλλά και τους Λονδρέζους να μην πατάνε καλά και να έχουν χάσει μόλις μια ευκαιρία (κεφαλιά του Σον στο 14’), οι Πειραιώτες έμοιαζαν έτοιμοι να πάνε με το εξαιρετικό 2-0 στα αποδυτήρια. Ωστόσο, ο Ντελέ Άλι μείωσε στο 45+1’, εκμεταλλευόμενος τη… ζεϊμπεκιά του Τυνήσιου στην καρδιά της άμυνας και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα το ματς άλλαξε ΕΝΤΕΛΩΣ εικόνα, η ομάδα του Μουρίνιο το πίστεψε και έχοντας άλλον… αέρα στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και έκανε μεγάλη ανατροπή (4-2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x