Επικαιρότητα

Τα «μαζεύει» ο George Soros για το Grexit

Τι αναφέρει το πρακτορείο Reuters

Η καταστροφολογία γύρω από την Ελλάδα και τα στοιχήματα του Grexit φαίνεται ότι παρασύρουν ακόμα και τις πιο σοβαρές προσωπικότητες του finance σε υπερβολές. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο George Soros, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους επενδυτές όλων των εποχών, προκαλούσε αίσθηση με συνέντευξή του στο Bloomberg, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υπολόγιζε τις πιθανότητες του Grexit στο 50-50.

«Πρόκειται τώρα για ένα παιχνίδι lose-lose», έλεγε τότε, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να «πάει χαμένη». Απέδιδε, μάλιστα, τις ευθύνες της κακής διαχείρισης της ελληνικής κρίσης σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Τώρα, ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής εμφανίζεται να έχει αλλάξει γνώμη, καθώς με σημερινή του συνέντευξη στο Reuters, τοποθετεί τις πιθανότητες στο 33%, ή μία στις τρεις, όπως λέει. Πρόκειται για μια πιο μετριοπαθή στάση, που κινείται πιο κοντά στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς και των μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Παρότι το Reuters επισημαίνει την αναντιστοιχία με τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Soros, εντούτοις, δεν δίνεται καμία εξήγηση για αυτή τη στροφή. Ούτε ο ίδιος ο διαχειριστής αλλά ούτε και οι συντάκτες του τηλεγραφήματος εξηγούν εάν κάποια από τις τελευταίες εξελίξεις οδήγησε τον Soros να αλλάξει γνώμη, ή εάν απλώς το… ξανασκέφτηκε και θεώρησε την προηγούμενη πρόβλεψή του υπερβολική.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x