Επικαιρότητα

Τα όπλα παραπόδα στη Γάζα!

Σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Παρασκευής, 1ης Αυγούστου, η τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, τα ξημερώματα, ύστερα από εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

«Ανάσα» 72 ωρών στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ και Χαμάς ήλθαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. «Ευκαιρία για ηρεμία» χαρακτήρισε την τριήμερη ανακωχή η Ουάσιγκτον.

Να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν λύσεις, κάλεσε τους εμπόλεμους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένα κοινό έδαφος συνεννόησης», τόνισε ο Κέρι, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής Αμερικανών διπλωματών για να συμμετάσχουν στις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, σε μία άλλη κίνηση διαμεσολάβησης, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου πρόκειται να καλέσει το Ισραήλ και τη Χαμάς στο Κάιρο.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στη διάρκεια της εκεχειρίας «οι δυνάμεις εδάφους θα παραμείνουν στις θέσεις τους», γεγονός που σημαίνει ότι οι ισραηλινοί δεν θα οπισθοχωρήσουν ούτε σπιθαμή.

Δείτε σχετικό video



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x