sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πάντα όλα, δικά σου, Κατερίνα!

Ένα κορίτσι όλο χαμόγελο, μια αθλήτρια από ατόφιο χρυσάφι. Η Κατερίνα Στεφανίδη με το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού.

Είναι η «βασίλισσα των αιθέρων», η κορυφαία εν ενεργεία αθλήτρια του άλματος επί κοντώ. Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ξεκάθαρη ανωτερότητά της απέναντι στις τις αντιπάλους της και πρόσθεσε στην συλλογή της άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λονδίνο με επίδοση 4μ.91εκ., που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Παράλληλα, με το επίτευγμα αυτό πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα, η οποία πετυχαίνει το τρεμπλ, δηλαδή να κατέχει ταυτόχρονα και τους τρεις τίτλους στις μεγάλες διοργανώσεις. Πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Μάλιστα, έχει στη συλλογή της και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Βελιγράδι.

Στο παρελθόν, άλλος ένας Έλληνας αθλητής του στίβου και συγκεκριμένα ο Κώστας Κεντέρης έχει πετύχει ανάλογο επίτευγμα, ενώ σε αυτό το κλειστό κλαμπ ανήκουν άλλοι τρεις αθλητές: ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και οι Δημοσθένης Ταμπάκος και Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική.

Αναλυτικά:

Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος)
Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άμστερνταμ 2016
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λονδίνο 2017

Πύρρος Δήμας (άρση βαρών)
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βαρσοβία 1995
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γκέτεμποργκ 1995
Ολυμπιακοί Αγώνες Ατλάντα 1996

Κώστας Κεντέρης (στίβος)
Ολυμπιακοί Αγώνες Σίδνεϊ 2000
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Έντμοντον 2001
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μόναχο 2002

Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική)
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μονπελιέ 2015
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γλασκώβη 2015
Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016

Δημοσθένης Ταμπάκος (ενόργανη γυμναστική)
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αναχέιμ 2003
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λουμπλιάνα 2004
Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x