sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πέντε σούπερ κέρδη της ΑΕΚ στη βραδιά της ευρωπαϊκής επιστροφής

Το www.sport-fm.gr καταγράφει τα πολλαπλά οφέλη από την βραδιά της επιστροφής της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια με την ισοπαλία στο " Ζοφρουά Γκισάρ" απέναντι στην Σεντ Ετιέν.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα έχει φέρει τη μισή αποστολή της ΑΕΚ για πρόκριση σε πέρας. Στο ΟΑΚΑ το έργο της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια θα είναι δύσκολο και ίσως πιο σύνθετο, αφού θα πρέπει να νικήσει για να προκριθεί. Όμως το γεγονός πως απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο η Ένωση κέρδισε το δικαίωμα να παίξει ξεκάθαρα την πρόκριση στο γήπεδο της μετά τα 90' στην έδρα της Σεντ Ετιέν αποτελεί μια πρώτη "νίκη" και σίγουρα δημιουργεί μια σημαντική βάση αυτοπεποίθησης και προσδοκιών για τη νέα σεζόν.

Του Κώστα Μιαούλη

Πέρα από τη θετική πλευρά του αποτελέσματος, η ΑΕΚ είχε πολλά συν, στοιχεία μέσα στο παιχνίδι της που πρέπει ν' αποτελέσουν οδηγό για την καινούργια σεζόν, αλλά και εμφάνιση σε ατομικό επίπεδο από αρκετούς παίκτες που άφησε πολλές υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη παρουσία συγκριτικά με την προηγούμενη. Το sport-fm.gr καταγράφει τις πολλές επιμέρους μικρές νίκες της ΑΕΚ στο ματς με τους "στεφανουά".

Η σιγουριά του Τιμούρ

Ο Γεωργιανός έδειχνε εξαιρετικά βέβαιος για το σχέδιο που είχε καταστρώσει για την αναμέτρηση με τους Γάλλους. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλές δυνάμεις και κόντρα σε μια ομάδα που όσο περνάει η ώρα στο γήπεδο της, πάντοτε μοιάζει πολύ πιο επικίνδυνη ο Κετσπάγια παίρνει άριστα. Η Σεντ Ετιέν την προηγούμενη περίοδο σημείωσε τα μισά γκολ της σε αυτό το γήπεδο στο τελευταίο ημίωρο. Ο Τιμούρ ήταν απόλυτα προετοιμασμένος μόλις ο Γκαλτιέ έριξε δεύτερο επιθετικό και γύρισε το σχήμα σε 4-5-1 με την είσοδο του Γαλανόπουλου στον αγώνα. Έσβησε το ματς μετά το 60' εκεί που αναμενόταν να φορτσαρει η γαλλική ομάδα. Κοουτσάρισμα που αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Η διάρκεια Βάργκας

Ακόμα και αν έγινε αλλαγή για να κλειδωθεί το Χ θεωρώ πως αυτό σε διάρκεια ήταν το πιο ώριμο και μεστό παιχνίδι του Βάργκας με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος ήταν ο καλύτερος και πιο ουσιαστικός παίκτης της Ένωσης επιθετικά στο πρώτο μέρος, απασχολούσε την άμυνα των "στεφανουά", κέρδισε τρία φάουλ και είχε πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα του. Αν σκεφτεί κανείς πως και στα ντέρμπι που πρωταγωνίστησε πέρσι, ο Βάργκας σε μεγάλα διαστήματα εκείνων των αγώνων ήταν ορισμένες στιγμές σα να μην υπήρχε στο γήπεδο, η εμφάνιση του την Πέμπτη, αφήνει την υπόσχεση πώς φέτος θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Εγγύηση ο Ανέστης

Η περασμένη σεζόν κύλησε με πολλή γκρίνια και αμφισβήτηση για τη θέση του τερματοφύλακα. Ακόμα κι όταν ο Ανέστης πραγματοποίησε τον καταπληκτικό Ιανουάριο, ήρθε η αντικατάσταση του ύστερα απο την ήττα στο Περιστέρι για ν' αναζωπυρωθεί η κουβέντα. Ο 25χρονος πορτιερε πήρε θέση στον τελικό κάτω από τα δοκάρια, δεν ξαναβγήκε και ο Μπαρόχα αποχώρησε. Ο Κετσπάγια παρά την έλευση του Μπάρκα τον εμπιστεύτηκε ξεκάθαρα από την αρχή της προετοιμασίας κι εκείνος με την γεμάτη αυτοπεποίθηση και σταθερότητα εμφάνιση του στη Γαλλία, δικαίωσε τον Γεωργιανό. Φάνηκε να έχει ρίξει δουλειά και στο παιχνίδι με τα πόδια και στις εξόδους.

Ο γεμάτος σιγουριά Κολοβέτσιος

Από τα φιλικά προετοιμασίας και παρά το γεγονός πως οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να προσφέρουν τη δυνατότητα για ασφαλή συμπεράσματά, έγινε αντιληπτό πως ο Κολοβέτσιος ήταν πιο βέβαιος για τις ενέργειες του μέσα στο ματς συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Η παρουσία του Τσιγκρίνσκι είναι πασιφανές πώς του δίνει αυτοπεποίθηση και η συνεργασία του μέχρι στιγμής με τον Ουκρανό είναι υποδειγματική. Δίπλα στον συγκεκριμένο παίκτη ο Ελληνας αμυντικός έχει να διδαχθεί πολλά. Μπορεί αυτό το δίδυμο να εξελιχθεί για την ΑΕΚ όπως εκείνο του Αβραάμ με τον Μελμπεργκ παλιότερα στον Ολυμπιακό; Υπάρχουν καλές προϋποθέσεις να συμβεί κάτι τέτοιο.

Βάπτισμα του πυρός για Γαλανόπουλο

Ο Κετσπάγια απέδειξε έμπρακτα πως σε αυτό το παιδί ποντάρει πολλά. Αν θέλουμε να μην μιλάμε για ταλέντα 25 ετών στην χώρα μας, οι νέοι παίκτες πρέπει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους και είναι στα πόδια τους να τις αρπάζουν. Η ΑΕΚ είναι φανερό πως θέλει να της βγει επιτέλους ένας ποδοσφαιριστής από τα δικά της σπλάχνα και ο 18χρονος Κώστας Γαλανόπουλος πήρε το βάπτισμα του πυρός σαν αλλαγή όχι στις καθυστερήσεις, αλλά για 23+4 λεπτά σε ένα κομμάτι του αγώνα που η ομάδα ήθελε να διασφαλίσει το μηδέν. Κέρδισε μάχες, έκανε λάθη, αλλά σημασία έχει πώς στάθηκε στο ύψος της περίστασης παρά την απειρία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x