Επικαιρότητα

Τα προφυλακτικά διχάζουν τους Πακιστανούς

Να τα απαγορεύσουν ή όχι; Οι πακιστανικές αρχές βρίσκονται σε δίλημμα για το εάν πρέπει ή όχι να διώκονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί που διαφημίζουν προφυλακτικά

Η πρόσφατη οδηγία του “Πακιστανικού ΕΣΡ” προς τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας να μην προβάλλουν διαφημίσεις προφυλακτικών, δίχασε την πακιστανική κοινωνία. Κι αυτό διότι οι πιο πουριτανοί μουσουλμάνοι υποστηρίζουν αναφανδόν την απαγόρευση, ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι διακρίνουν μια σοβαρή αντίφαση: Από τη μία η κυβέρνηση του Πακιστάν πασχίζει να περιορίσει την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και την διαρκή αύξηση του πληθυσμού, από την άλλη απειλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς με πρόστιμα και κυρώσεις επειδή υποτίθεται πως διαφθείρουν τους νέους, διαφημίζοντας προφυλακτικά.

Περιερχόμενη σε απορία για το δέον πράξαι, η Πακιστανική Ρυθμιστική Αρχή για τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ανακάλεσε το απαγορευτικό στις διαφημίσεις προφυλακτικών. Αλλά αυτό θα ισχύσει μόνο προσωρινά, εκτός εάν από τη δημόσια διαβούλευση, στην οποίαν έχει τεθεί το ζήτημα, προκύψει ότι οι Πακιστανοί αποστρέφονται τα προφυλακτικά τόσο ώστε να μην αντέχουν να τα βλέπουν ούτε σε σποτ. Πέρυσι, πάντως, η ίδια Ρυθμιστική Αρχή είχε απαγορεύσει μια διαφήμιση προφυλακτικών ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί και καθώς χιλιάδες Πακιστανοί ήταν εκτός εαυτού, θεωρώντας ότι η εν λόγω διαφήμιση ήταν απροκάλυπτα ανήθικη.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x