sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα καλοκαιρινά ραντεβού της Εθνικής! (video)

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έφτασε, αλλά δεν έχει μόνο ζέστες, μπύρες και βουτιές. Καμιά φορά έχει και ματς της Εθνικής! Δείτε τι κάνει τα τελευταία 15 χρόνια όταν μπαίνει στο γήπεδο τον Ιούνιο.

Του Κώστα Μιαούλη

13-6-2015: ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ – ΕΛΛΑΔΑ 2-1

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βουλιάζει σε ένα ακόμα παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2016 και θα υποστεί μια ήττα που εξανεμίζει οριστικά τις ελπίδες για να μπει στη διεκδίκηση έστω και μέσω των μπαράζ για τη διοργάνωση της Γαλλίας. Η Εθνική κάνει ένα ακόμα τραγικό ματς, θα βρεθεί πίσω 2-0 και παρά τη μείωση του σκορ από τον Σωκράτη, τα Φερόε να ντουμπλάρουν τις νίκες εναντίον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.



7-6-2013: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Η Εθνική μας προέρχεται από την ήττα με 3-1 στη Ζένιτσα από τη Βοσνία στα ΠΠΚ και θέλει νίκη για να μπορέσει να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης έστω και μέσω τον μπαράζ. Σε ένα ματς κάθε άλλο παρά ποιοτικό στο 20ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Χολέμπα, θα χαρίσει τη νίκη στην Εθνική μας ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάληψη της 2ης θέσης.



4-6-2011: ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΛΤΑ 3-1

Στον δρόμο για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο της με τον Φερνάντο Σάντος να έχει αναλάβει πλέον την τεχνική ηγεσία της, η Εθνική μας θα έχει ένα σχετικά άνετο απόγευμα κόντρα στη Μάλτα με τον Γιάννη Φετφατζίδη να σημειώνει δύο τέρματα και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, να «κλειδώνει» τη νίκη μετά την μείωση του σκορ από τον Μιφσούντ στις αρχές του β’ μέρους. Η Εθνική μας με 3-1 θα πάρει το ματς και θα κάνει καλό καλοκαίρι.



2-6-2007:ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2-0

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά από την συντριβή στο «Καραϊσκάκη» από την Τουρκία τον Μάρτιο, αλλά και από μια εξαιρετικά κακή εμφάνιση στη Μάλτα που τουλάχιστον συνοδεύτηκε από νίκη στο φινάλε. Τα δύο κρίσιμα ματς του Ιουνίου, φέρνουν πρώτα αντίπαλο την Ουγγαρία στο Παγκρήτιο. Ο Φάνης Γκέκας στο 16’ και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο 29’ θα εξασφαλίσουν ένα ήσυχο βράδυ και μια άνετη νίκη με 2-0, για να πάρει η Εθνική μας τα πάνω της.



6-6-2007: ΕΛΛΑΔΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ 2-1

Αυτή θα είναι μια δραματική βραδιά στο Παγκρήτιο με την Ελλάδα να παίρνει μεν προβάδισμα στο 29’ με τον Άγγελο Χαριστέα, αλλά την Μολδαβία να βάζει σε μπελάδες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ένα γκολ του Φρούντσα στο 80’. Στην τελευταία φάση του αγώνα η οξυδέρκεια του Νίκου Λυμπερόπουλου θα χαρίσει στην Εθνική μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια της πορείας μέχρι την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στο EURO 2008.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FbWBOzpOyhY" frameborder="0" allowfullscreen>

4-6-2005: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-0

Η Εθνική μας ομάδα έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας και θα φέρει ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο «Ινονού», τέσσερις μέρες πριν από ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι που θα την έφερνε επί της ουσίας εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης. Η Εθνική στάθηκε καλά σε αυτό το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να καλύψει κάποιο από το ήδη χαμένο έδαφος.

8-6-2005: ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-1

Λόγω των πολλών απουσιών, όπως αυτές του Δέλλα και του Ζαγοράκη ο Ότο Ρεχάγκελ θα υποχρεωθεί να κάνει αρκετές αλχημείες σε αυτή την αναμέτρηση που έκρινε επί της ουσίας τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο Χούσιν θα χτυπήσει την Ελλάδα στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης και θα την καταδικάσει σε μια ήττα που την έφερε σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση με αποτέλεσμα τελικά ν’ αποκλειστεί από το Μουντιάλ του 2006.

7-6-2003: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Ήταν ένα βράδυ του Ιουνίου, όταν επί της ουσίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε στο κόλπο για να προκριθεί στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στο γήπεδο της Σαραγόσα, στο «Ρομαρέδα», ο Ότο έχει την έμπνευση να βάλει τον Γιαννακόπουλο να παίξει αριστερά. Με ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ύστερα από συνεργασία με τον Βενετίδη, θα νικήσει τον Κασίγιας, η Εθνική θ’ αντέξει το σφυροκόπημα και θα μπει στο κόλπο της πρόκρισης για το EURO 2004.



11-6-2003: ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1-0

Η Εθνική μας για ν’ ανατρέψει τα πάντα πρέπει να δώσει συνέχεια για το θαύμα της πρόκρισης, κόντρα στην Ουκρανία. Ο Άγγελος Χαριστέας θα σκοράρει μετά από μια εξαιρετική σέντρα του Τσιάρτα στο 86ο λεπτό, ενώ την ίδια στιγμή η Ισπανία σκάλωνε στο Μπέλφαστ στο 0-0 με τη Βόρειο Ιρλανδία. Τα πάντα πλέον βρίσκονταν στα πόδια των διεθνών που ήθελαν δύο νίκες για να τερματίσουν πρώτοι στον 6ο προκριματικό όμιλο για το EURO του 2004.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x