Γιώργος Ζαχαριάδης

Τα σέβη μου αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr και καλωσορίζει τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και ήξερε ότι η νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν δίνει μόνο μια πρόκριση, αλλά, δίνει ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι ένα κόλλημα με τον Γιαννάκη το είχα από παλιά. Τον εκτιμούσα περισσότερο κάθε φορά που κοιτούσε τι έκανε λάθος και το παραδεχόταν δημοσίως ή τέλος πάντων έδινε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει με θάρρος όσα προκύπτουν και δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Θα μπορούσε να βρει ένα σωρό λόγους και να μας πείσει για αρκετό καιρό ότι του φταίνε όλοι οι άλλοι και ο ίδιος είναι ο θεός.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Αλλά, τι λέω τώρα. Ο θεός είναι ο Γκάλης και αυτό δεν ξεχνά ούτε ο ίδιος ο Γιαννάκης. Κι όταν τον ακούς να μιλά για αυτόν που… δεν μιλιόντουσαν, που ήταν άσπονδοι εχθροί και δεν αντάλλασαν ούτε βλέμμα, τότε είναι που αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μια ποιότητα.

Αυτές οι ηθικοπλαστικές προσεγγίσεις, για το παλληκάρι της Νίκαιας, τον ηθικό και δεν ξέρω γω ό,τι άλλο μπορεί να του έχουν προσάψει ένα σωρό άλλοι, ακόμη κι όταν έφυγε από τον Άρη ή είχε μπλέξει (αν υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα) σε σκοτεινά παρασκήνιο και σε ύποπτες συναλλαγές, δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Ούτε θα τον κρίνω εγώ σήμερα αυτόν το άνθρωπο.

Θα είναι ένας άνθρωπος που το ελληνικό μπάσκετ αποτυπώνεται σε κάθε έκφραση του προσώπου του, και μέχρι να μας αφήσει, όσα λέει κι όσα κάνει θα έχουν αντίκτυπο στο συγκεκριμένο άθλημα και ειδικά φέτος στον Άρη.

Κι όταν τον ακούς να μιλά για τη… σκιά του Νικ (του Γκάλη) που έχει σκεπάσει το Παλέ, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα σπουδαίου ανθρώπου, που οφείλουμε να το αναρτούμε μια φορά την εβδομάδα στο τοίχο μας, στο facebook. Ετσι, για να λειτουργήσουμε με τους σημερινούς όρους της έγγραφης – ηλεκτρονικής αποδοχής.

Αγαπητοί μου,

Ο Γιαννάκης προετοίμασε την ομάδα του αποκλειστικά για τον προημιτελικό- ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είτε προπονώντας, είτε περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της νίκης- πρόκρισης, ένα σκοπό είχε και δεν έβλεπε ποτέ αν θα παίξει καλά στην Αμαλιάδα, την Κυριακή ή αν θα κυλήσει καλύτερα από πέρσι το πρωτάθλημα.
Ξέρει τι σημαίνει να παίζεις με γεμάτο το Παλέ, να κερδίζεις τον ΠΑΟΚ, που υποτίθεται ότι είναι πιο έτοιμος και γνωρίζει επίσης ότι θα κρατήσει κοντ5ά τον κόσμο σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την ομάδα. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα, είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι σπουδαία σε ένα χρονικό σημείο που όλοι αμφιβάλλουν πόσο θα αντέξει ο Άρης και όλοι ψάχνουν και ψάχνονται με τον Νίκο Λάσκαρη. Ε, λοιπόν, αυτό το παιχνίδι, όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση στον Άρη, του έδωσε ζωή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό διότι ο Γιαννάκης ξέρει που ήρθε και το απέδειξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x