Επικαιρότητα

Τα τρία στρατόπεδα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες μέχρι την Κυριακή.

Στα τρία χωρίστηκε ουσιαστικά το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Το θέμα που αποτελεί το σημείο διαχωρισμού είναι η διεξαγωγή ή όχι συνεδρίου και η κριτική στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Οι αμφισβητίες

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά εκφράστηκε κυρίως από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Δένδια ενώ στους ίδιους τόνους κινήθηκε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σε αυτούς τους βουλευτές συγκαταλέγονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Νικήτας Κακλαμάνης , ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Άννα Καραμανλή, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Θανάσης Δαβάκης, η Μαρία Αντωνίου, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Κώστας Τσιάρας, ο Αλέκος Κοντός, ο Χρήστος Κέλλας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι «προεδρικοί»

Πρόκειται για βουλευτές οι οποίοι υπεραμύνθηκαν της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά να μην γίνει συνέδριο και τον υπερασπίστηκαν στην κριτική. Ανάμεσά τους ήταν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Όλγα Κεφαλογιάννη ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη, η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Βασίλης Κικίλιας, o Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Κώστας Τασούλας, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Δημήτρης Σταμάτης.

Οι ουδέτεροι

Μία μεγάλη ομάδα βουλευτών δεν θέλησαν να συνταχθούν με εκείνους που ζήτησαν συνέδριο αλλά ούτε συγκαταλέγονται και στους προεδρικούς. Οι βουλευτές αυτοί μίλησαν για ενότητα και ανάμεσα τους συγκαταλέγονται ο Δημήτρης Κυριαζίδης, Βασίλης Γιόγιακας, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Στύλιος.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x