Μπάμπης Χριστόγλου

Τάβλα ξανά η βασιλοπούλα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sportfm.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη.

Τελικά είχατε πολύ δίκιο, ρε μάγκες, όταν ζητούσατε να φύγει ο Σφαιρόπουλος. Προπονητής είναι αυτός; Αυτός ίσα – ίσα που καταφέρνει να νικήσει τη Ρεάλ στον πόντο εκτός έδρας. Απαράδεκτος…

Μένει να το ακούσουμε και αυτό. Ή καμία παρόμοια μπαρούφα. Είμαστε οι γαύροι, η αλήθεια είναι, από άλλο ανέκδοτο αλλά έχει ακούσει και ο συγκεκριμένος πολλά και άδικα. Και άλλη μια απόδειξη για το πόσο άδικη είναι η κριτική που του γίνεται δόθηκε στο ματς της Μαδρίτης. Εκεί που ο Ολυμπιακός πήρε ένα ματς το οποίο σβήνει κάθε γκέλα που έχει γίνει και τον βάζει ξανά σε ρόλο αφεντικού για το πλεονέκτημα έδρας. Με άλλα λόγια, το Βελιγράδι άρχισε να φαίνεται πάλι.

Και το πιο ωραίο απ’ όλα είναι ότι πέρα από τη νίκη ο Ολυμπιακός κατάφερε σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα να ξεπεράσει τον εκτός έδρας κατήφορο των τελευταίων αγώνων. Ανέβηκε στους 80 πόντους από του 60 και κάτι που έβαζε μακριά από το ΣΕΦ κι έπαιξε μπάσκετ που δεν είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα σε όλο το 40λεπτο. Ίσως αρχίσει να επαληθεύεται η ατάκα του Παπαπέτρου ο οποίος πρόσφατα είπε πως ο προγραμματισμός θέλει την ομάδα να είναι έτοιμη όταν πλησιάζουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Και το μαρς στην έδρα της Ρεάλ έγινε με τον Σπανούλη να μη βάζει πόντο! Άλλη μια μεγάλη λοιπόν μαγκιά και της ομάδας συνολικά και των παικτών που βγήκαν μπροστά και καθάρισαν την μπουγάδα. Και του προπονητή βέβαια που πήρε από κάθε έναν παίκτη όσα αυτός μπορούσε να προσφέρει.

Πήρε από τον Γουίλτζερ μερικά μακρινά σουτ στο ξεκίνημα, πήρε από τον Τόμπσον κάποιες σερί άμυνες που κούρασαν αυτόν τον δαίμονα τον Ντόνσιτς, πήρε από τον Ρόμπερτς μερικά λεπτά καλής κυκλοφορίας της μπάλας από τη στιγμή που φορτώθηκε με φάουλ ο Μάντζαρης. Και λέω γι’ αυτούς διότι από τους άλλους τα περιμένεις.

Ο Στρέλνιεκς αρχίζει σιγά – σιγά να θυμίζει τον παίκτη εκείνο που μας έκανε να τον χαρακτηρίσουμε την κορυφαία μεταγραφή στην Ευρωλίγκα. Το σουτ που βάζει στην προτελευταία επίθεση είναι σουτ που παίρνουν όχι απλά οι μεγάλοι σουτέρ αλλά οι τεράστιοι παίκτες. Πρώτος μεταξύ ίσων βέβαια ο Γιώργος Πρίντεζης που έτρωγε ξύλο με το τσουβάλι αλλά εύρισκε τρόπο και την πέταγε την μπάλα στο καλάθι ενώ δεν λάθεψε και από τη γραμμή των βολών.

Κι έτσι η βασιλοπούλα υπέκυψε ξανά… Μετά τη Φενέρ και οι Ισπανοί προσπαθούν να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας αλλά είναι κάτω και οι δύο στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια, το πράγμα αρχίζει και γίνεται πολύ ενδιαφέρον. Και δύσκολο για όσους θα βρεθούν από εδώ και στο εξής στο διάβα της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x