Γιώργος Ζαχαριάδης

Τελικά ο Σαββίδης το πήρε απόφαση, έκανε κανονικές μεταγραφές

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ιβάν Σαββίδη που αποφάσισε να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ και να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τα περιθώρια είναι πλέον τόσο στενά που δεν μπορεί κανείς να εναποθέτει τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βάθος της επόμενης διετίας ή τριετίας, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα.

Κι ο Λουτσέσκου το καταλαβαίνει αυτό. Πιο πολύ ίσως (θα πρέπει) το κατανοεί ο ίδιος ο Σαββίδης. Για να επιδίδεται οριστικά σε μεταγραφικό ντεμαράζ με αξιόλογες επιλογές, μάλλον το έχει πάρει χαμπάρι… Μάλλον θέλει πλέον –και το δείχνει- να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενισχύοντας την ομάδα του με ποδοσφαιριστές που ξεφεύγουν από τα… συνηθισμένα. Δεν είναι από τα μεσαία και κάτω ράφια, αλλά, είναι ποιοτικοί, έμπειροι και σε θέσεις που θα διευκολύνουν σημαντικά τη λειτουργία του ΠΑΟΚ. Θα τον δυναμώσουν.

Αν τυχόν κλείσει και με ένα στόπερ, έναν αμυντικό αντίστοιχο του Μαουρίτσιο, του Βιεϊρίνια και του Ελ Καντουρί, τότε, μπράβο. Τώρα μάλιστα. Θα δούμε κανονικό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό και ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να είναι… ήδη εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός και να έχει μαζέψει όλο το χρήμα, αλλά, έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία του με τις απαραίτητες κινήσεις. Τις φωνάζουμε και τις γνωρίζουν καλύτερα από όλους εκεί στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης δεν έδινε τα χρήματα για να γίνουν καλύτερες μεταγραφές κι αυτό ήταν το μοναδικό εμπόδιο για να δημιουργηθεί ομάδα πρωταθλητισμού. Όλα τα άλλα, είναι απλά τα… περιφερειακά.

Κι αν ο Μίχελ απέτυχε ή τελεί υπό παραίτηση και γίνεται ένας αχταρμάς με όποιον περνά μπροστά από τον Σαββίδη να έχει άποψη και να την υιοθετούν, είναι απλά λεπτομέρειες. Η ουσία βρίσκεται στα χρήματα που είναι αποφασισμένος να δώσει ο Σαββίδης για να φτιάξει ομάδα. Τα χώνεις, όπως λένε, θα εισπράξεις τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ακόμη κι αν δεν πετύχεις στον προπονητή, με παίκτες- προσωπικότητες θα απορροφήσεις τους κραδασμούς.

Ο Σαββίδης δείχνει σημεία βελτίωσης. Θα βοηθήσει να κλείσει το κεφάλαιο του Μίχελ είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο για να πάψει να αιωρείται η αποχώρηση ή διατήρησή του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Θα βοηθήσει περισσότερο και θα φανεί στο βάθος μιας κούρσας που έχει πολύ δρόμο ότι δημιουργεί ανταγωνιστικό σύνολο κι όχι επειδή το λένε και το φωνάζουν οι κολαούζοι του και οι «ακόλουθοί» του στα media, αλλά, επειδή έτσι είναι. Κι αν τυχόν διορθώσει μια- δυό αναρθογραφίες τον Γενάρη, κάτι θα αλλάξει φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x