Πόλο

Τεράστια νίκη, μισή χαρά για την Εθνική!

Η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε 10-8 της πανίσχυρης Κροατίας, έδειξε πως αποτελεί… δύναμη, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα και να ανέβει στην κορυφή του ομίλων των προκριματικών του World League.

Τεράστια νίκη πανηγύρισε η Εθνική πόλο Ανδρών στην τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του World League στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 10-8 της ασημένιας Ολυμπιονίκη του Ρίο και πανίσχυρη Κροατία, με την οποία πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του Β' ομίλου. Δεν κατάφερε, όμως, να υπερκαλύψει την διαφορά πέντε γκολ από το 11-9 του πρώτου ματς στη Ριέκα, για να «κλέψει» το πλεονέκτημα που θα οδηγήσει στην επόμενη φάση. Πλέον, ελπίζει σε απώλεια βαθμών των Κροατών στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, για να συνεχίσει να ονειρεύεται την πρόκριση.

Πέρα από αυτά, πάντως, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με μια σπουδαία εμφάνιση έδειξε για ακόμα μια φορά πως μπορεί να αποτελεί φόβητρο για τους ισχυρούς αντιπάλους, ενόψει της συνέχειας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βλαχόπουλο να ισοφαρίζει (5-5) στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου και τον Μουρίκη να δίνει το προβάδισμα ένα λεπτό αργότερα. Οι Κροάτες ισοφάρισαν προσωρινά για να προηγηθεί ξανά η Ελλάδα με γκολ του Κολόμβου στην εκπνοή του οκταλέπτου. Ο Καπότσης ήταν αυτός που στα μέσα της τέταρτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στα δύο γκολ (8-6) και ο Γεννηδουνιάς τα αύξησε σε 9-6 τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου και να οδηγεί την γαλανόλευκη στη μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-1, 3-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Φουντούλης 1, Γούβης, Ποντικέας, Χρυσοσπάθης, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος
Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Μιλάκοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς, Φάτοβιτς, Μπούσλιε 1, Σούκνο 5, Κράπιτς, Σέτκα, Μπουλιούμπασιτς, Μάρσελιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x