Γενικά

Τεράστια Τόλιου, πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ

Η Κατερίνα Τόλιου ήταν το κεντρικό πρόσωπο για την ελληνική αποστολή στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων στο Αλικάντε.

Ήταν γενικά από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στην κεντρική αρένα, διότι πέτυχε πολύ δύσκολη και περήφανη πρόκριση στον πρώτο γύρο του απλού γυναικών! Είχε αρχίσει τη μέρα με σπουδαία νίκη, με την οποία, μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει και την απευθείας πρόκριση ως νικήτρια ομίλου. Τελικά, σε ισοβαθμία κατετάγη δεύτερη κι έδωσε κι έναν «νοκ άουτ» προκριματικό αγώνα.

Επικράτησε στα επτά σετ, έπειτα από μία ώρα συναρπαστικής αναμέτρησης και επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη συγκλονιστική της προσπάθεια.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό του διπλού ανδρών με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του, Λούμπομιρ Πίστεϊ, όμως στο απλό γνώρισε σκληρό αποκλεισμό.

Στα διπλά είχαμε και την πρόκριση του Παναγιώτη Γκιώνη και της Τόλιου στο ταμπλό του μικτού.

Τέλος, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είχε χάσει από την Τρίτη τις πιθανότητες πρόκρισης στο απλό, πάντως σήμερα ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες του.

Στο απλό ανδρών, ο Σγουρόπουλος είχε για το τέλος των γκρουπ την αναμέτρηση με τον πιο δυνατό αντίπαλο, τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2017 στο απλό Νέων ανδρών, Τόμισλαβ Πουκάρ. Αυτό φάνηκε και στο τραπέζι, καθώς μπορεί να μπήκε καλά στο ματς και να πήρε το πρώτο σετ, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 4-1.


Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ:
ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Πουκάρ 5 (7-5)
----------------------------------
2. Γέφτοβιτς 5 (7-7)
----------------------------------
3. Σγουρόπουλος 5 (5-7)
4. Νοβότα 3


Για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, απέμενε σήμερα ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Ήταν με αντίπαλο τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι. Έπιασε καλή απόδοση και επιβλήθηκε με 4-0, κατακτώντας την τρίτη θέση στο γκρουπ .

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ:
ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Καρβάλιο 6
--------------------------------
2. Μαγιόρος 5
--------------------------------
3. Κρεάνγκα 4
4. Νάουμι 3


Στο απλό γυναικών, η Τόλιου επιβεβαίωσε τη θαυμάσια αγωνιστική της κατάσταση από την περυσινή σεζόν. Αρχικά, προκάλεσε αίσθηση με την εξαιρετική εμφάνισή της και τη νίκη το μεσημέρι κόντρα στο πρώτο φαβορί του 15ου γκρουπ, την πολιτογραφημένη Ισπανίδα Ζανγκ Σουάν.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τόλιου κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε τριπλή ισοβαθμία και διατηρήθηκε στο κυνήγι της πρόκρισης στο ταμπλό.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ:
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Ζανγκ 5 (6-4)
2. Τόλιου 5 (6-6)
3. Μπαλτουσίτε 5 (4-6)
4. Τοφάντ 3


Η Τόλιου δεν ήταν στις τυχερές δεύτερες, πήγε στο ταμπλό της δεύτερης προκριματικής φάσης και κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την Πολωνέζα Ναταλία Μπαγιόρ και τη νίκησε 5-2.

Στο διπλό ανδρών, ο Σγουρόπουλος και ο παρτενέρ του Λούμπομιρ Πίστεϊ πέρασαν επιβλητικά στον πρώτο γύρο. Συνεργάστηκαν πολύ καλά, παρότι παίζουν πρώτη φορά μαζί και στον καθοριστικό δεύτερο προκριματικό γύρο δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ισπανούς Κάρλος Φράνκο/Μιγκέλ Βίλχεζ. Κυριάρχησαν με 3-0 σετ.

Στο διπλό γυναικών, η Τόλιου και η Μολδαβέζα Εκατερίνα Γίμπρικ δεν κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση στις Βελγίδες Λίζα Λουνγκ/Μάργκο Ντεγκράφ. Τις συνάντησαν στον καθοριστικό για την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο, δεν «τράβηξαν» στην πρώτη τους συνεργασία κι έχασαν εύκολα με 3-0 σετ.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου είχαν εύκολο, όπως αποδείχτηκε, έργο. Με σταθερή απόδοση επιβλήθηκαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο των Κριστιάν Στανογκιόβκι/Αμελία Ούτσε από την ΠΓΔΜ με 3-0 σετ και πέρασαν στους «32» του αγωνίσματος.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Λουξεμβούργια συμπαίκτρια του Σάρα Ντε Νούτε γνώρισαν τον αποκλεισμό με 0-3 σετ κόντρα στους Σουηδούς Τρουλς Μέρεγκαρντ/Κριστίνα Σέλμπεργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x