Δελτία Τύπου

«Τεσσάρα» στο Βέλγιο και στα ημιτελικά η Εθνική ομάδα Κωφών

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας, κερδίζοντας με 4-2 το Βέλγιο και θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Έκτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών και τα είδαμε όλα. Πολλά περισσότερα γκολ από την Πρωταθλήτρια Τουρκία, καθαρή διεκδίκηση για μια θέση στους προημιτελικούς από την Ελλάδα, πολλές αμφισβητούμενες φάσεις και διαιτησία καθώς κι έναν Ιρλανδό παίκτη -προπονητή που τα έδωσε όλα!

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΕΛΓΙΟ 4-2

Στο Γέντι Κουλέ απόψε αναμετρήθηκε η Ελλάδα με το Βέλγιο. Ανώτερη η Εθνική μας ομάδα επικράτησε απολύτως δίκαια του Βελγίου με 4-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα μπήκε δυνατά από την αρχή και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με την κεφαλιά του Μπάλα, ενώ στο 11' ο Καναβόγιαννης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Στο 20' ο Μπαλής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 42' βρήκαμε και τρίτο γκολ με το απευθείας κόρνερ του Διονυσάτου. Οι Βέλγοι στο 45’ μείωσαν σε 3-1 με τον Βαν Άσε. Στο 63' βρήκαμε και τέταρτο γκολ με το ωραίο σουτ του Δημακού. Στο 95' ο Ντιρκ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Στο 88' αποβλήθηκε ο Σαμ Φερστράετε για τους Βέλγους και στο 104' ο Βαν Άσε επίσης με δεύτερη κίτρινη, ενώ στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μικελάτος.

Ευχάριστη νότα στο ματς ήταν η στήριξη της Εθνικής Ελλάδος από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Ηρακλείου κύριο Κώστα Βαρδαβά, από τον κύριο Μαρκάκη Πρόεδρο Καλοθοσφαίρισης ΕΣΚΚ αλλά και από τους παλαίμαχους τους που στήριξαν την Εθνική με το χειροκρότημα και το πανό τους με το μήνυμα «Real Life Fighters OFI CRETE – Give us life lessons. Respect”!

Τελικά η Ελλάδα προκρίθηκε και θα την δούμε στο επόμενο παιχνίδι με την Τουρκία.

ΔΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-3

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Ιρλανδία έδειξε τις διαθέσεις της που δεν ήταν καθόλου καλές για τους Δανούς. Ο παίκτης-προπονητής των Ιρλανδών Jiey Watson ήταν ορεξάτος δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των Δανών κι εδώσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά. Οι Δανοί κράτησαν το μηδέν μέχρι το 46’ του πρώτου μέρους όταν η Ιρλανδία πήρε προβάδισμα στο σκορ με ιδανικό πλασέ του Maguire στις καθυστερήσεις.

Στην επανάληψη ο παίκτης-προπονητής των ιρλανδών Joy Watson με δύο προσωπικά του τέρματα ένα με εκτέλεση πέναλτι και ένα με πλασέ στο 77’ και το 84’ αντίστοιχα, καθάρισε οριστικά την νίκη για τους Ιρλανδούς και τους χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά όπου τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο Στάδιο θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία στις 6 το απόγευμα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 0-8

Με άκρως εμφατικό τρόπο πανηγύρισε η Τουρκία την πρόκριση της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το σύνολο του Ραμαζάν Καρασίφ διέλυσε με 8-0 την Ουγγαρία στο γήπεδο των Αρχάνων, για την 3η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου.

Οι Τούρκοι ήταν αρκετά απειλητικοί από την έναρξη του ματς, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες. Το 1-0 ήρθε στο 29'. Ο Μπάνκι έκανε λάθος γέμισμα, ο Καγιά επωφελήθηκε και πάσαρε στον αμαρκάριστο Αλτίν που πλάσαρε εύστοχα. Στο 37' ο Ουτσάρ με πλασέ στο άδειο τέρμα έκανε το 2-0 και δύο λεπτά μετά, ο Καγιά με τον ίδιο τρόπο, έγραψε στο 3-0. Στο 40', ο Αλτίν έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Μπάνκι και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. Αυτό ήταν και το δεύτερο γκολ του στο ματς. Οι Τούρκοι όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 42' ο Μετίν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πφάιφερ. Ο Καγιά το εκτέλεσε και είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, στην πλάτη του Μπάνκι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 5-0.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Καρασίφ δεν κατέβασε ταχύτητα. Στο 69' ο Καγιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπάνκι για το 6-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μετίν με τον ίδιο τρόπο έγραψε το 7-0. Το χορό των γκολ (8-0) έκλεισε ο Ουτσάρ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 79'.

Στο επόμενο λεπτό ο Πφάιφερ άφησε την Ουγγαρία με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Τούρκοι πέρα από τα 8 γκολ που πέτυχαν, σπατάλησαν πολλές ακόμα ευκαιρίες. Θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αρκετά τέρματα ακόμη, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Μπάνκι.

Κάπως έτσι η Τουρκία πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα (10/6, 18:00, Γεντί Κουλέ.


ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 1-2

Παρότι η Ιταλία έπαιξε με αρκετές αλλαγές έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο επιβλήθηκε 2-1 της Ισπανίας αν και είχε βρεθεί να χάνει με την εκπνοή του πρώτου ημίχρονου.

Στο 45’ ο Ισπανός Καμπέγιο σκοράρει το 1-0, αλλά στην επανάληψη μίλησε η εμπειρία των Ιταλών.

‘Έτσι στο 65’ το 1-1 για την Ιταλία κάνει ο Καπάτο, ενώ στο 76’ έκλεισε το σκορ με το 2-1 για την Ιταλία από τον Αμπάτε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x