Γενικά

Τέσσερις Ελληνίδες στο κλείσιμο της χρονιάς στη Σούπερ Κατηγορία πινγκ πονγκ της Σουηδίας

Από το κλείσιμο του 2019 στα ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ πρώτης εθνικής κατηγορίας, στα οποία μετέχουν Έλληνες πρωταθλητές, η βασική είδηση ήρθε από τη Σουηδία.

Στη χώρα, που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μεγάλη προτίμηση και στο ελληνικό στοιχείο, έχουν κάνει φέτος συμφωνίες τέσσερις αθλήτριες. Η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Χριστίνα Φίλη και η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελευταία αγωνιστική πριν από την αλλαγή του χρόνου είχαν παιχνίδια ταυτόχρονα και οι τέσσερις, κάτι που έγινε πρώτη φορά στη Σουηδία με τόσο έντονη ελληνική παρουσία.

Οι τρεις πρώτες μάλιστα, αγωνίζονται στην ίδια ομάδα, τη Στόρφορς, και η Φίλη, που συμφώνησε τελευταία για περιορισμένο αριθμό αγώνων, έκανε το φετινό της ντεμπούτο.

Επί τη ευκαιρία θα δούμε επιγραμματικά τι έχουν κάνει έως τώρα οι ομάδες του Γιάννη Σγουρόπουλου στην Μπουντεσλίγκα, του Παναγιώτη Γκιώνη στην Πολωνία και του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο Βέλγιο.

Στη Σουηδία, η χρονιά έκλεισε με την όγδοη και εναρκτήρια αγωνιστική για τον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας. Τόσο η Στόρφορς, όσο και η Μελαρένερτζι της Ζαβιτσάνου, έφεραν ισοπαλίες 5-5.

Η Στόρφορς απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Άρβικα ΒΤΚ κι, ενώ έχανε 4-0 και 5-2. Η Παρίδη έχασε 3-1 σετ από την Άλμα Ρόουζ και 3-0 από τη Ζαν Φανγκ. Έπαιξε και στο διπλό με τη Φίλη και κάμφθηκαν με 3-2 από τις ίδιες αθλήτριες. Η Τόλιου ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Ίλκα Ντόβαλ κι επικράτησε με 3-1 της Ρόουζ και με 3-2 της Ζαν. Η Φίλη χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο διπλό και μετά, παίρνοντας τη θέση της Παρίδη, έπαιξε κι ένα ατομικό ματς, νικώντας την Ντόβαλ με 3-0 σετ.

Η Μελαρένερτζι παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της Λέκστορπς. Η Ζαβιτσάνου κατέβαλε την Κορνέλια Τζόνσον με 3-1 σετ και την Τβέιτ Μούσκαντορ με 3-0 κι έχασε από τη Μαρία Σιάο με 3-0 σετ. Μετείχε και στο διπλό με συμπαίκτρια τη Μικαέλα Κάρλσον κι έχασαν οριακά από τις Τζόνσον και Σιάο με 3-2 σετ.

Στη βαθμολογία, ύστερα από 8 αγωνιστικές, η Στόρφορς είναι στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς και απέχει 3 από την πρωτοπόρο Χάλμσταντ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Έσλοβ με 12 βαθμούς. Την πρώτη τετράδα «κυνηγά» η Μελαρένερτζι, η οποία ισοβαθμεί ακριβώς εκεί με την Άρβικα και τη Λέκστορπς στους 7 βαθμούς. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας είναι αρνητική η παρουσία της Γκρενζάου και του Σγουρόπουλου, ωστόσο μιλάμε για κορυφαίο πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αθλητές σε όλες τις ομάδες. Έπειτα από 16 αγωνιστικές, η Γκρενζάου περιορίζεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη και χωρίς βαθμό και είναι πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Οι ομάδες είναι 12 και θα γίνουν συνολικά 22 αγωνιστικές.

Στις 20 Δεκεμβρίου, η Γκρενζάου έχασε στο Ντίσελντορφ από την πανίσχυρη Μπορούσια με 3-1 και ο Σγουρόπουλος κάμφθηκε από τον σπουδαίο Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον με 3-1 σετ. Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και για τη 16η αγωνιστική το κλαμπ έχασε στην έδρα του 3-1 από την Ποστ Μιλχάουζεν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών έδωσε ντέρμπι με τον Οβίντιου Ιονέσκου, τον Ρουμάνο σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών και λύγισε με 3-2, ενώ προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Στην Μπουντεσλίγκα, ο Σγουρόπουλος έχει καταφέρει μία νίκη έως τώρα και ήταν απέναντι στον Ιάπωνα Μιζούκι Οϊκάβα με 3-1 σετ στο εντός έδρας ματς με την Κόνιγκσχόφεν, την 1η Δεκεμβρίου (είχε λήξει 2-3). Από τον συγκεκριμένο αθλητή είχε χάσει στην πρεμιέρα. Το πρωτάθλημα επαναρχίζει στις 10 Ιανουαρίου.

Στη Σούπερ κατηγορία της Πολωνίας, έχουν γίνει 11 αγωνιστικές, έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και η Μπογκόρια είναι στην πρώτη θέση με 29 βαθμούς μαζί με τη Ντζιάλντοβο. Στις 5 Δεκεμβρίου, έγινε το τελευταίο παιχνίδι και στο εντός έδρας 3-0 κόντρα την Ολύμπια Γκρούντιαζ, ο Γκιώνης είχε επιβληθεί του Γιαν Ζαντσέτσκι με 3-0 σετ. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 9 Ιανουαρίου.

Στο Βέλγιο τέλος, η Ντίεστ του Κρεάνγκα προβάλλει ξανά ως φαβορί για τον τίτλο και το δείχνει και με την πορεία της έως σήμερα. Στα μέσα Δεκεμβρίου και για την ένατη αγωνιστική νίκησε άνετα τη Χάσελ 6-0 εκτός έδρας. Στο τέλος του πρώτου γύρου «φιγουράρει» στην κορυφή με 24 βαθμούς, έχοντας καθοριστική βοήθεια από τον Έλληνα άσο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σόκα Χομπόκεν με 23 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x