Στίβος

Τετραετής αποκλεισμός για τη Τζοάννα Μπλερ, λόγω ντόπινγκ

Η Βρετανίδα πρώην πρωταθλήτρια στο ακόντιο βρέθηκε θετική στη χρήση ενός μεταβολίτη της μεθανδενιόνης, έπειτα από το πρωτάθλημα ευρωπαϊκών ομάδων που διεξήχθη το 2017 στη Γαλλία

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τη Τζοάνα Μπλερ. Η πρώην πρωταθλήτρια Βρετανίας στο ακόντιο υπέστη τετραετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με την απόφαση της υπηρεσίας αντι- ντόπινγκ της χώρας.

Η Μπλερ βρέθηκε θετική σε χρήση ενός μεταβολίτη της στεροϊδούς ουσίας μεθανδενιόνης, ύστερα από τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί πέρσι τον Ιούνιο, ενώ βρισκόταν στη Γαλλία για το πρωτάθλημα ευρωπαϊκών ομάδων που διεξαγόταν εκεί.

Η 32χρονη αθλήτρια υποστήριξε πως δεν κατανάλωσε εκούσια μεθανδενιόνη, αλλά πως ένα συμπλήρωμα κρεατίνης το οποίο λάμβανε είχε «μολυνθεί» με τη συγκεκριμένη ουσία.

Από τη μεριά της η εκτελεστική διευθυντής της υπηρεσίας αντί - ντόπινγκ του Ηνωμένου Βασιλείου, Νικόλ Σάπστεντ δήλωσε σχετικά:
«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας πολλαπλές περιπτώσεις ντόπινγκ τους τελευταίους μήνες. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες για την παραβίαση των κανόνων αντί - ντόπινγκ».

Η περίοδος αποκλεισμού ξεκινά από την ημερομηνία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων του τεστ στις 20 Ιουλίου του 2017 και θα εκπνέει στις 19 Ιουλίου του 2021.

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραμούζας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x