sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σουκουλίνι: Τεχνικά άρτιος, περισσότερο 8άρι, θέλει παιχνίδια

Ο Κώστας Μιαούλης περνάει από το μικροσκόπιο την πρώτη εμφάνιση του Μπρούνο Σουκουλίνι με την κιτρινόμαυρη φανέλα κι επισημαίνει τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Παρά το γεγονός πως ήταν το πρώτο του παιχνίδι ο Αργεντινός μέσος, έδειξε στο πρώτο ματς στο Καυταντζόγλειο, ορισμένα θετικά στοιχεία που αναδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους ο Γκουστάβο Πογέτ, ήθελε να τον πάρει στην ΑΕΚ. Παρά το γεγονός πως δεν έχει παρά μερικά 24ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, όσο περνούσε το ματς άρχισε να ξεδιπλώνει πτυχές του ταλέντου. Παρόλα αυτά είναι φανερό πως θα χρειαστεί κάποια παιχνίδια για να μπορέσει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του.

Ήταν φυσιολογικό να περάσει ένα διάστημα στο ματς μέχρι να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο και να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, όμως ο Σούκου, έδειξε πως έχει χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι άλλοι δύο χαφ της ΑΕΚ, όπως είναι η μεταβίβαση με τη μία, αλλά και ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι. Έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στο 35’ με την κούρσα από τη μεσαία γραμμή, μέχρι την αντίπαλη περιοχή, με τον Περνίς να τον σταματά στο τετ-α-τετ και συμμετέχει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

inner

Πέρα από το γεγονός πως ξέρει να δίνει την μπάλα με τη μία και σε προωθητικές πάσες, έδειξε να γνωρίζει καλά πως να ξεμαρκάρεται άμεσα για να ξαναπάρει την μπάλα. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, απολύτως φυσιολογικά, φάνηκε ν’ αρχίζει ν’ αφομοιώνει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας.

Φάνηκε λιγότερο στο ανασταλτικό τομέα, αλλά αυτό έχει κάποια λογική υπό την έννοια πως του λείπουν παιχνίδια και τρεξίματα. Αυτό ίσως δείχνει πως λογικά θα προορίζεται για τις θέσεις των εσωτερικών μέσων, με τον Σιμόες ή τον Γιόχανσον να γυρνάνε στην θέση του καθαρού κόφτη. Τουλάχιστον στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, φάνηκε να έχει περισσότερο χαρακτηριστικά οκταριού, παρά κόφτη, αλλά σίγουρα αυτό θα μπορεί να το κρίνει κανείς, στα επόμενα παιχνίδια.

inner

Συμπερασματικά, μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο, στο οποίο ωστόσο κατανοείς άμεσα πως τεχνικά είναι άρτιος παίκτης, η παρουσία του Μπρούνο Σουκουλίνι στα πρώτα 67 λεπτά παρουσίας του στην «Ένωση», κρίνεται με θετικό πρόσημο. Με αστερίσκο ασφαλώς, πως θα χρειαστεί –το πόσα παιχνίδια άγνωστο, αλλά αρκετά – για να μπορέσει να βρει ρυθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x