Γιώργος Ζαχαριάδης

Θα δώσουν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις προσθήκες ενός ΠΑΟΚ που θα φτάσει στο πρωτάθλημα τον Οτσόα και τον Παναγιώτη Γλύκο, τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ένα κομμάτι της μεταγραφής του Οτσόα είναι επικοινωνιακό. Και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, όσο χρειάζεται μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, ώστε να πείσει κατά το δυνατότερο ότι έχει σκοπό να φτάσει (κι όχι μόνο να διεκδικήσει) το πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω… Νομίζω ότι το κύπελλο είναι μεν ένας τίτλος και μάλιστα θα πρέπει να τον εκτιμηθεί καθότι δεν φτάνει συχνά ποδοσφαιρικός τίτλους στην Τούμπα, αλλά, τον ξεχνάς εύκολα, ειδικά στις μέρες μας όταν ο κυπελλούχος δεν παίζει στην αντίστοιχη διοργάνωση (των κυπελλούχων) αλλά συμπεριλαμβάνεται στο Europa League. Ένας λόγος είναι αυτός, ένας άλλος είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία για την κατακτητή του τίτλου που έχει μόνιμο κάτοχο.

Ακόμη και στην περίπτωση του πρωταθλητή, θα πρέπει να γίνει σπουδαία μάχη για την κορυφή και ο ΠΑΟΚ να διανύσει μια χρονιά με ένα σωρό όμορφες ιστορίες και μεγάλες κόντρες. Να κόψει το νήμα πρώτος με ένα πόντο διαφορά για να προκαλέσει μεγαλύτερη απογοήτευση στον άμεσο αντίπαλό του, που δεν μπορεί ν είναι κάποιος άλλος (κατά γενική ομολογία…) από τον Ολυμπιακό.

Βέβαια η λογική του να τίθεσαι μόνιμα αντιμέτωπος και συγκρίσιμος με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν αποτελεσματική. Ή τουλάχιστο δεν προέκυψε με θετικά αποτελέσματα στη σύγχρονη ιστορία του ποδόσφαιρου.

Το να μιλάμε σήμερα για το πρωτάθλημα είναι να… γελάς και να νοιώθεις ακόμη περισσότερο τη ζέστη. Το να το σκέφτεσαι, δεν κοστίζει, αρκεί να είναι σε θέση να το εξωτερικεύσεις με τις απαραίτητες προϋποθέσεις και χωρίς… σκόντο σε μεταγραφές που θα εκτοξεύσουν.

Μια μικρή και «ελαφριά» σκέψη: Ακούει για Οτσόα ο Παναγιώτης, ο Γλύκος και θα χαμογελά πονηρά. Θα λέει από μέσα του ότι πάλι σε αυτόν θα… «πέσουν» και θα είναι μόνιμος κάτω από τα δοκάρια, όταν με το καλό θα επιστρέψει υγιής.

Ο Οτσόα δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι πάει να γίνει. Το ίδιο και η επάνοδος του Μακ. Αν μάλιστα μιλάμε για τον Μακ με τη ρέντα της τελευταίας του χρονιάς στον ΠΑΟΚ.
Θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Όχι εντυπωσιακό κόψε ράψε. Τα κομμάτια της ομάδας θα πρέπει να είναι δεμένα κι αν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, τότε είναι που θα υπάρχει πρόβλημα για όλους. Ειδικά για τον προπονητή.

Σπουδαία ονόματα και κυρίως προσωπικότητες σε θέσεις κλειδιά και με ποιότητα που θα εκτιμηθεί με την πρώτη ματιά. ¨όχι περιμένοντας πότε θα παίξει ένας μέτριος ποδοσφαιριστής που έχει ποιοτικά στοιχεία. Όχι άλλος Τζάλμα, ούτε Τσίμιροτ από τον οποίο δεν παίρνεις όσα χρειάζεσαι για να φτάσει στον τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x