Κώστας Μιαούλης

Θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα με «ρόμβο» απ’ τον Πογέτ

Ο Κώστας Μιαούλης περιμένει πειραματισμούς από τον Πογέτ σήμερα, ενώ σχολιάζει και τη νέα ήττα της ομάδας μπάσκετ από τη Νίζνι Νοβγκοροντ.

Το απογευματινό ματς με τον Πανελευσινιακό, θεωρώ πως είναι από εκείνα που προσφέρονται για πειράματα. Περιμένουμε την επιστροφή του Μπακάκη, έστω και για κάποιο διάστημα στον αγώνα, δεν παίξει βασικός και διάφορα σχήματα πάνω στα οποία ο Ουρουγουανός τεχνικός θα πειραματιστεί. Κι επειδή, όπως είδαμε στα τελευταία ματς, δεν «κόλλησε» ν’ αλλάξει το σύστημα μέσα στην εξέλιξη ενός ματς, σε συνθήκες πολύ πιο ανταγωνιστικών αγώνων, απ’ όσο θα είναι το παιχνίδι με την Ελευσίνα, στο οποίο η ΑΕΚ θα καθαρίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Από τις εκτιμήσεις των ρεπορτάζ, περιμένω πως θα δούμε μαζί στην ενδεκάδα τους Τζεμπούρ και Μπουονανότε. Όπως και τον Βαγγέλη Πλατέλλα, να παίρνει ξανά θέση βασικού. Μακάρι μαζί με τον «τρομοκράτη» να συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν απέναντι στον Παναιτωλικό και να ευχαριστηθεί όσος κόσμος, ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ. Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι πως ο Πογέτ, θα ξεκινήσει με 4-3-3, βάζοντας εσωτερικό μέσο προς τα αριστερά τον Μπουονανότε. Όμως για μένα θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το να παίξει ο Enano δεκάρι, έχοντας μπροστά του, δύο επιθετικούς, με τον έναν από τους δύο, να είναι ο Ράφικ. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να δούμε, Μπουονανότε δεκάρι και μπροστά Τζεμπούρ και Πλατέλλα.

Οι καλοί παίκτες της ΑΕΚ, θεωρώ πως θα μπορούσαν να υπηρετήσουν πολύ καλύτερα αυτό το σύστημα, συγκριτικά με άλλα που έχουμε δει ως τώρα να επιλέγονται και σίγουρα να εφαρμόσουν καλύτερα τον «ρόμβο» από το κουραστικό 4-2-3-1 και το πολύ δύσκολο 4-3-3. Τουλάχιστον σε ματς σαν το ματς με την Ελευσίνα ή όπως θα είναι το επόμενο για το Πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Καλλονή, νομίζω πως θα μπορέσει να προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια για δημιουργία φάσεων. Με πολλούς παίκτες που δεν είναι ακριβώς ακραίοι, αλλά και με δύο επιθετικούς, θαρρώ πως μπορεί να γίνεται πολύ πιο απλό το σκοράρισμα και λιγότερη η ταλαιπωρία, μέχρι να φτάσει η ΑΕΚ στο γκολ.

Ξέρω πως πολλοί φίλοι, θα περίμεναν ν’ ασχοληθώ κυρίως με το μπάσκετ. Αλλά αυτά που θα μπορούσε κανείς να γράψει, θεωρώ πως έχουν εξαντληθεί πλέον. Και με σχόλια που διαβάζω από άλλους Ενωσίτες, ο κοινός παρονομαστής είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ένα παιχνίδι που σου πάει τέλεια στο πρώτο μέρος σε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, δίχως τον Μαυροκεφαλίδη, κατάφερε να το απωλέσει και αυτό και πλέον η υπόθεση πρόκριση, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη.

Απλά θα καταγράψω πως ο Σάκοτα μπαίνει μέσα στην 3η περίοδο (ξεκινάει) και βγαίνει έξω στην 4η, όταν το ματς έχει πάρει ανάποδη τροπή με ένα επιμέρους 28-15 και οι Ρώσοι έχουν γυρίσει την κατάσταση. Όποιος θέλει ποστάρει στον Ντούσαν Σάκοτα, η ΑΕΚ έχει πάψει να έχει ηρεμία και ο αρχηγός της ΑΕΚ, πραγματοποιεί έξι σερί άστοχα σουτ. Πάλι καλά που δεν υπήρχε κόσμος της «Ένωσης» να τα ρίξει στην...πίεση. έξω Κάρτερ στην τελευταία περίοδο και καμία πρόβλεψη για να κατέβει η μπάλα πιο εύκολα στις "παγίδες" που αναμενόμενα έστησε η Νίζνι στο β’ μέρος, όταν η "Ένωση" κατέβαζε την μπάλα. Όσο η ΑΕΚ θα δέχεται 40+ στο ημίχρονο, η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ήρθε κι έδεσε με την χρησιμοποίηση και του Μιλόσεβιτς στο 5 στο τέλος, εκεί που κρίθηκε το ματς. Ο Σαρικόπουλος που όσο έπαιξε, ήταν πολύ καλός, στην επανάληψη δεν είδε ούτε...δευτερόλεπτο.

Πέρα απ’ αυτό τα υπόλοιπα με τους πλέι-μέικερ η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και καταδικαστική για το Eurocup. O κόουτς Σάκοτα, εξαφάνισε και πάλι τον Σκραμπ και το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε, ποιόν άλλον τρόπο θα βρει ο προπονητής για να χάσει η ΑΕΚ, παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x