Νίκος Κατσαρός

Θα γιορτάσει τα γενέθλια στα… Ζωνιανά

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση της ΑΕΚ και τη σκληρή πραγματικότητα που θ’ αντιμετωπίσει φέτος.

Λίγο πριν συμπληρώσει 90 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η ΑΕΚ, θα ξεκινήσει μια προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Μόνο που αντίπαλοι του δεν θα είναι αυτή τη χρονιά ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης, αλλά ο Ερμής Ζωνιανών, ο ΠΑΟ Κρουσσώνα, η Κηφισιά, ο Μανδραϊκός, η Θύελλα Ραφήνας και μερικές ακόμη ομάδες, με πιο γνωστά ονόματα, αλλά παρόμοιας δυναμικότητας.

Αν υπήρχε έστω κι ένας οπαδός τις ΑΕΚ (που πολύ αμφιβάλλω) ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη στην ομάδα του, μετά την κλήρωση των ομίλων και την γνωστοποίηση των αντιπάλων της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα προσγειώθηκε κι αυτός στην σκληρή πραγματικότητα.

Από τις 22 του μηνός λοιπόν ξεκινάει η περιήγηση της Ένωσης στα αλώνια και οι οπαδοί τις καλούνται να οπλιστούν με υπομονή κι επιμονή μέχρι να την ξαναδούν στα «σαλόνια». Όπλα τους το όραμα της κατασκευής του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια και η παρουσία πλέον του Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι του συλλόγου. Κι ακόμη το γεγονός ότι θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό στάδιο, θα τους θυμίζει συνεχώς ότι η απουσία τα από την μεγάλη κατηγορία είναι προσωρινή.

Ήδη γύρω στου 8.000 «Ενωσίτες» προμηθεύτηκαν εισιτήρια διαρκείας, πράγμα που σημαίνει ότι η εικόνα του γηπέδου θα είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων ετών. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο όμως θα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Από τους παίκτες που την σχηματίζουν και από την εικόνα που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια, είναι φανερό ότι η δυναμικότητα της παραπέμπει σε ομάδα Β’ Εθνικής. Για να μην πω ότι σε κάποιες θέσεις έχει καλύτερους παίκτες από αυτούς που έπαιζαν πέρυσι στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο πρόκειται για ένα σύνολο που φτιάχνεται από το μηδέν και θα χρειαστεί χρόνος για να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης του. Θέμα ότι δεν θα κερδίσει την άνοδο στην Β’ Εθνική δεν θα υπάρχει λογικά. Ωστόσο στόχος είναι και η προσφορά θεάματος ώστε να ανταμειφθούν οι οπαδοί της ομάδας για την στήριξη που του παρέχουν και την πίστη τους σ’ αυτή. Γι’ αυτό και θα είναι λάθος να επαναπαυθούν οι, νεαροί κυρίως, παίκτες της και να μη ξεχνάνε ούτε για μια στιγμή ποια φανέλα φοράνε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x