Επικαιρότητα

«Θα κλείσουν… όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ»

Τον φόβο για «λουκέτο» όλων των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, αν προχωρήσει ο νόμος της Κυβέρνησης για τη νέα φορολόγησή στον οργανισμό, εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο αντιπρόεδρός τους Λευτέρης Στουμπιτζόγλου.

Σε 24ώρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο της Κυβέρνησης και την ειδική φορολόγηση που θέλει να επιβάλλει στα παιχνίδια της ελληνικής εταιρίας.

Ο αντιπρόεδρος τους, Λεύτερης Στουμπιτζόγλου «φιλοξενήθηκε» στον ΣΠΟΡ FM 94,6 όπου εξέφρασε το φόβο του για τη ζημιά που θα προκαλέσει αυτό το μέτρο, εφόσον προχωρήσει οριστικά…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη:

«Σήμερα τα πρακτορεία είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα, έγινε μια μεγάλη πορεία από πράκτορες όλης της χώρας. Δώσαμε ένα ισχυρό και βροντερό μήνυμα στην Κυβέρνηση και έπεται και συνέχεια… Το πρόβλημα είναι πάνω απ’ όλα κοινωνικό. Μιλάμε πως αν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, θα κλείσουν πάνω από 2.000 πρακτορεία κι ενώ συνολικά είναι περίπου 4.500. Τα μισά τα κλείσουν και τα υπόλοιπα θα υπολειτουργήσουν μέχρι να μπει κι εκεί λουκέτο.

Μέσα σε ένα βράδυ η Κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει με 5 λεπτά τη στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Είναι πάρα πολλά, είναι 10% για όλα τα παιχνίδια και 20% για το στοίχημα. Όταν στον ΟΠΑΠ κάποιος θα παίζει 10 ευρώ, θα πληρώνει 12, ενώ στο εξωτερικό θα παίζει όσα βάζει. Δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παίξει στον ΟΠΑΠ ο πελάτης, μιλάμε για μεγάλη ζημιά και για πολλές οικογένειες…

Στην αρχή είχαμε προτείνει λύση όταν προέκυψε το θέμα. Το πιο εύκολο θα ήταν να κυνηγήσουμε το παράνομο στοίχημα. Οι στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού φορολογούνται με αυτά που δηλώσουν!

«Ήταν ανένδοτοι και μας έλεγαν πως το μέτρο θα εφαρμοστεί. Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να βρούμε ‘ισοδύναμα’ για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει. Του είπαμε να φορολογήσει τους παράνομους, κυνήγησέ τους και μετά έλα να συζητήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αφήνοντας όλες τις εταιρίες στο απυρόβλητο και βάζοντας φορολόγηση μόνο στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, μας εξοργίζει. Το 2010 είχαμε κάτι ανάλογο από την τότε Κυβέρνηση, η οποία ύστερα από ένα μήνα πάρθηκε πίσω διότι είδαν πως είχαμε δίκιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x