Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Θα ψηφίσουν με γνώμονα την τσέπη ή την κοινή λογική;

Την Τετάρτη οι ομάδες της Premier League θα ψηφίσουν σε μία διαδικασία που μπορεί να αλλάξει αυτό που ξέρουμε και παρακολουθούμε ως αγγλικό πρωτάθλημα στο μέλλον. Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος.

Πιστεύω πως πρώτη φορά υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το status quo που ξεκίνησε με το νέο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από το 1992-92 και κρατά μέχρι τις μερες μας και να παμε μακροπρόθεσμα σε μία αγωνιστική ανισορροπία που δεν θα διορθώνεται. Να θυμίσουμε εδώ πως παραδοσιακά στην Αγγλία οι ομάδες μοιράζονται με τον ίδιο τρόπο τα χρήματα από το τεράστιο τηλεοπτικό συμβόλαιο που ανανεώνεται ανα τριετία.

Έτσι τα χρήματα είτε πρόκειται για την Τσέλσι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Σίτι, τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ είναι τα ίδια με αυτά που παίρνουν η Χάντερσφιλντ, η Στοουκ, η Μπράιτον και η Μπόρνμουθ. Αυτό εγγυάται και την ανταγωνιστικότητα καθώς και την γενικότερη ποιότητα που έχουν οι ομάδες της δεύτερης και τρίτης ταχύτητας στην Αγγλία.

Αντίθετα στην Ισπανία εδώ και πολλά χρόνια, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα παίρνουν σχεδόν το 75% των χρημάτων αφήνοντας ουσιαστικά ψίχουλα για τους υπόλοιπους. Αυτή η εντελώς δημοκρατική μοιρασιά στο αγγλικό πρωτάθλημα κάνει και τη διαφορα δημιουργώντας στις ομάδες με τα αλεξιπτωτα προστασίας τις συνθήκες να μην διαλυθούν με έναν υποβιβασμό.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x