sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Αυτοί είναι οι λόγοι που βύθισαν την Μπάγερν στην κρίση

Η Μπάγερν βυθίστηκε σε κρίση έπειτα από την… άνετη τριάρα που δέχτηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμα και για απόλυση του Κάρλο Αντσελότι και στέκονται κυρίως στην άρνηση του Άριεν Ρόμπεν να απαντήσει στο ερώτημα αν τα αποδυτήρια στηρίζουν τον προπονητή στο φινάλε της βαριάς ήττας στο Παρκ ντε Πρενς. Κίνηση που φυσικά έριξε λάδι στη φωτιά και φούντωσε το θέμα Αντσελότι.

Τι φταίει, όμως, και η Μπάγερν έχασε χθες με κάτω τα χέρια από την Παρί; Τι φταίει που την περασμένη Παρασκευή έφερε ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τη Βόλφσμπουργκ ενώ είχε προηγηθεί 2-0; Τι φταίει που πριν από τρεις αγωνιστικές ηττήθηκε 2-0 από τη Χοφενφάιμ;

Εξηγήσεις και απαντήσεις υπάρχουν και ορισμένες από αυτές δίνουν τα διεθνή ΜΜΕ…

1) Ο σχεδιασμός ήταν λανθασμένος. Η προετοιμασία στη Κίνα ήταν μία επιλογή που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και επικρίσεις στα αποδυτήρια. Κάτι που φαίνεται να έχει αντίκτυπο στο ξεκίνημα της σεζόν.

2) Η απόφαση να ανανεώσει συμβόλαια βετεράνων και να τους κρατήσει στο ρόστερ είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωτερικά προβλήματα δεδομένου ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να κάθονται στον πάγκο. Η έλλειψη νιάτων στην ομάδα είναι εμφανής.

3) Ο Αντσελότι είναι ξεκάθαρο ότι έχει αντιπάθειες εντός ομάδας. Με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτήν του Ρόμπεν. Του παίκτη που οδηγεί την Μπάγερν από το 2009-2010, αλλά χθες ήταν στον πάγκο και έπαιξε αλλαγή. Κάτι που έχει συμβεί και σε δύο αγώνες της Μπουντεσλίγκα. Τρία ματς ήδη στον πάγκο για τον Ολλανδό είναι… βαριά κι ασήκωτα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο Ρόμπεν δεν είχε πρόβλημα μόνο με τον Αντσελότι αλλά και με ορισμένους εκ των προκατόχων του…

4) Τα αποδυτήρια «ελέγχονται» από τους βετεράνους. Δηλαδή από παίκτες με πολλά χρόνια στην Μπάγερν. Παράγοντας που καθιστά πολύ δύσκολη τη δουλειά και την… επιβίωση σ’ αυτήν την ομάδα.

5) Το κλίμα στο εσωτερικό της Μπάγερν είναι τεταμένο. Και η σχέση του Αντσελότι με τους ηγέτες της ομάδας είναι τουλάχιστον ψυχρό. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα λειτούργησε επιβαρυντικά και η διοίκηση με ενέργειες όπως εκείνη του Ρουμενίγκε, ο οποίος πρόσφατα την «έπεσε» άγρια στον Λεβαντόφκσι για την άποψη που εξέφρασε σχετικά με τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x