sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Επτά αποβολές και μια τιμωρία για τους... μπροστινούς της ΑΕΚ από το 2015

H αποβολή του Αραούχο αποτέλεσε τον τελευταίο κρίκο, στην αλυσίδα των αποβολών παικτών της επιθετική γραμμής της ΑΕΚ μετά το 2015 και το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε αυτές από το 2015.

Πολλές φορές προκαλούνται και τσιμπάνε στις προκλήσεις, άλλες φορές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Όπως και να ‘χει το φαινόμενο των αποβολών των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, από τη στιγμή που επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα, αποτελεί μια αγιάτρευτη πληγή και το sport-fm.gr θυμίζει τις περιπτώσεις που τα σέντερ-φορ και τα εξτρέμ της Ένωσης σε αυτά τα 2.5 χρόνια από τη στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, πήραν πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια. .

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Συνολικά από τις 8 Νοεμβρίου του 2015, όταν άνοιξε ο κύκλος των αποβολών των επιθετικών (φορ και ακραίων) της ΑΕΚ, υπάρχουν επτά περιπτώσεις που οι μπροστινοί παίκτες της ΑΕΚ πήγαν πρόωρα στα αποδυτήρια. Απ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις η πιο light εκδοχή ήταν αυτή του Μάρκο Λιβάια, που αποβλήθηκε καθαρά για αγωνιστικούς λόγους (δεύτερη κίτρινη κάρτα) στον αγώνα με την Μπριζ.

Ο Βάργκας στοίχισε μια ήττα

Ο κύκλος των αποβολών των επιθετικών άνοιξε με τον Ρόναλντ Βάργκας σε αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Ο Βενεζουελάνος θα χτυπήσει τον Λανθραρότε εκτός φάσης, ο Κουκουλάκης θα το αντιληφθεί και θα τον τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ μάλιστα του είχε επιβάλλει πρόστιμο 12.000 ευρώ για αυτή την ενέργεια. Η απερισκεψία του Βάργκας κόστισε στην ΑΕΚ εκείνο το ματς, αφού ηττήθηκε τελικά με 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ο καυγάς Μπαρμπόσα-Κάτσε

Το επόμενο κρούσμα που θα χτυπήσει την ΑΕΚ είναι στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ της σεζόν 2015-2016 με τον Μπαρμπόσα και τον Κάτσε να έχουν έναν άγριο καυγά για τον οποίο ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός της ΑΕΚ θα δεχτεί κόκκινη κάρτα αφού μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τους αποβλήθηκαν από τον Μάνταλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει με ανατροπή 2-1. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα μάλιστα θα χάσει και τον τελικό Κυπέλλου, αφού εκεί εξέτισε την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν.



Ο Αραβίδης…Ζιντάν

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε έρθει ανοικτά σε ρήξη μαζί του από την αρχή στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Γαλλία μετά το ματς με την Σεντ Ετιέν. Ένα ποστάρισμα του μετά το νικηφόρο αγώνα με τη Βέροια έφερε αναστάτωση μεγάλη στην ομάδα. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα στις 19 Δεκεμβρίου, μόλις στο 10ο λεπτό στην προσπάθεια του να πρεσάρει τον Μπέριο, του κάνει φάουλ. Ο «Άραβας» εκνευρίζεται και σκάει κουτουλιά στον στόπερ του ΠΑΣ, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Η ΑΕΚ προηγήθηκε και στο τέλος ισοφαρίστηκε με οφσάιντ γκολ του Μαμπουλού.



Ο τσακωμός του Λάζαρου στη Νέα Σμύρνη


Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με το σκορ στο 1-1 στη Νέα Σμύρνη και με την ΑΕΚ να θέλει μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ τα βάζει με την κυανέρυθρη κερκίδα. Στο 64ο λεπτό με την υπόδειξη του βοηθού ο Χριστοδουλόπουλος θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, αλλά ο Αραούχο θα λυτρώσει την ΑΕΚ για το 1-2 στο 81’ και η Ένωση θα κατακτήσει την πρωτιά στα πλέι-οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Αποβολή Λιβάια στο Μπριζ


Αυτή ήταν ίσως και η πλέον αυστηρή αποβολή απ’ όσες έχουν εισπράξει οι ακραίοι και οι επιθετικοί της ΑΕΚ σε αυτά τα χρόνια, μιας και ήρθε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα σε αντίπαλο. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για κάτι παραπάνω από μισή ώρα η ΑΕΚ άντεξε και πήρε το 0-0 που αποτέλεσε και θεμέλιο πρόκρισης της ΑΕΚ, αφού στη ρεβάνς επιβλήθηκε με 3-0.

Γκολ και αποβολή ο Αλμέιδα

Ο Ούγκο Αλμέιδα στον αγώνα της πρεμιέρας της 20ης Αυγούστου με τον Παναιτωλικό κατάφερε να σκοράρει και ν’ ανοίξει λογαριασμό στο ματς της πρεμιέρας στο 14ο λεπτό, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Τρίστασον. Όμως 14 λεπτά αργότερα θ’ αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Χαντάκια για να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια πρόωρα.

«Τσίμπησε» ο Αραούχο

Ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που κλείνει τον κύκλο των επτά αποβολών σε δύο χρόνια και τρεις μήνες, με την απερίσκεπτη ενέργεια του να χτυπήσει τον Ζαμπράνο, αφού βέβαια δέχτηκε κι εκείνος χτύπημα από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ κι ενώ είχε προηγηθεί μια αγκωνιά του Λέο Μάτος στον αυχένα του Λιβάια. Η ΑΕΚ παρά την αποβολή του Τσίνο, κατάφερε να επικρατήσει με το γκολ του Μάρκο Λιβάια.

Δεν αποβλήθηκε, αλλά τιμωρήθηκε ο Πατίτο

Σε μια ξεχωριστή κατηγορία βρίσκεται ο Πατίτο Ροντρίγκες που στην περσινή ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με 3-0 στο «Καραϊσκάκη», κλώτσησε τον Φιγκέιρας εκτός φάσης, αλλά δεν τιμωρήθηκε άμεσα από τον διαιτητή. Ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον παίκτη της Ένωσης που τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x