sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Έτσι «βραχυκύκλωσε» τον ΠΑΟΚ ο Μάντζιος (pics)

Ο Απόλλων πήρε έναν σπουδαίο βαθμό (0-0) κόντρα στον ΠΑΟΚ, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από μία ώρα, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Άκη Μάντζιο και τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα.

Ο Απόλλων Σμύρνης, παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερη από μία ώρα, κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΟΚ (0-0) και με σχετική ευκολία.

Πέραν των δύο δοκαριών που είχαν οι φιλοξενούμενοι, τα οποία τα δημιούργησαν χάρη στην ατομική ποιότητα που διαθέτουν οι Μπίσεσβαρ και Μακ, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά πραγματοποιώντας μια άριστη εμφάνιση.

Αυτό, φυσικά, το πιστώνεται κατά κύριο λόγο ο Άκης Μάντζιος. Ο 47χρονος τεχνικός έστησε εξαιρετικά την ομάδα του από το ξεκίνημα του ματς και παρά την ανοησία του Χουάρες, δεν πανικοβλήθηκε και με την άψογη διαχείρησή του, ο Απόλλων πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Αρχικά κατάφερε να εξουδετερώσει τα μεγάλα ατού του ΠΑΟΚ, με ορισμένα man to man που του βγήκαν απόλυτα. Έβαλε τον Ντάσιο πάνω στον Μπίσεσβαρ, με τον έμπειρο χαφ να πάει... καροτσάκι σε όλο το ματς τον Ολλανδό και να τον βγάζει εκτός παιχνιδιού, ενώ ο Κύργιας πέραν μίας φάσης στο 18ο λεπτό, εξαφάνισε τον Πρίγιοβιτς. Παράλληλα, έδωσε εντολές στους Αλμπάνη, Σιατραβάνη να ντουμπλάρουν τα δύο μπακ, του «βγήκε» ξανά η επιλογή του Κοντοέ στα χαφ, με τον Έλληνα άσο να είναι συγκλονιστικός, ενώ η συνολική αμυντική λειτουργία άγγιξε το τέλειο!

To sportfm.gr παρουσιάζει ορισμένες ενδεικτικές φάσεις από το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ, που έριξε την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

inner
*Ο Χουάρες (σσ. με την κόκκινη γραμμή από κάτω) στην φάση του 18ου λεπτού, στην οποία ο Πρίγιοβιτς απείλησε με κεφαλιά, έχει κλείσει ως τρίτος στόπερ δίπλα στους Μπιτζιμίν και Κύργια. Ο Κοντοές είναι έξω από την περιοχή, ο Βαλλιάνος τρέχει προς τον παίκτη που έχει μπάλα, ενώ ο Σιατραβάνης έχει γυρίσει και γίνεται αριστερός μπακ.

inner
*Και από την άλλη πλευρά, πάντως, την δεξιά, οι παίκτες του Απόλλωνα είναι καλά οργανωμένοι. Ο Ντάσιος βγαίνει πάνω στον Μπίσεσβαρ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στο δεξί άκρο, ωστόσο ο Αλμπάνης (σσ. με την κόκκινη γραμμή από κάτω) καλύπτει σωστά τη θέση που έχει αφήσει... ορφανή ο συμπαίκτης του. Ο Βαλλιάνος έχει γίνει τρίτος στόπερ, με τον Χουάρες να βρίσκεται στο αριστερό άκρο και κοντά στον Ελ Καντουρί, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Άκης Μάντζιος πριν την έναρξη του αγώνα.

inner
*Στη φάση του δοκαριού του Μπίσεσβαρ (36'), ο Απόλλων -παρότι παίζει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Χουάρες- είναι ξανά καλά οργανωμένος. Δημιουργούσε, συνεχώς, στην άμυνά του μικρά τρίγωνα (σσ. στη συγκεκριμένη φάση έχει φτιάξει τέσσερα τρίγωνα όπως φαίνεται και στην εικόνα) και δεν άφηνε τον παραμικρό χώρο για να περάσει κάποια κάθετη πάσα ή για να γίνει μια ατομική προσπάθεια από κάποιον αντίπαλο! Εν τέλει, ο Μπίσεσβαρ έχει μια εντυπωσιακή έμπνευση και εκτέλεση αλλά εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επέμβαση του Τσόβιτς, που ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα για να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι.

inner
*Ο Απόλλων κινδύνεψε μόλις μία φορά από στατικές φάσεις, στο 49ο λεπτό από την κεφαλιά του Βαρέλα. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία στα στημένα, με τον Άκη Μάντζιο να έχει δώσει στους παίκτες του εντολή να χρεώνονται από έναν παίκτη και να παίζουν man to man και όχι ζώνη. Μοναδικός ελεύθερος είτε ο Κονέ (σσ. στη συγκεκριμένη φάση) είτε ο Ντάσιος (σσ. στα φάουλ εκτός περιοχής) στο ύψος του πρώτου δοκαριού.

inner
*Και το δεύτερο δοκάρι του ΠΑΟΚ, πάντως, στο 90ο λεπτό θα δημιουργηθεί λόγω της ατομικής ποιότητα που διαθέτουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μάτος έκανε εξαιρετική κίνηση και έστρωσε στον Μακ, το πλασέ του οποίου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Για ακόμη μια φορά, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει μέσα από την περιοχή, με τον Απόλλωνα να έχει πέντε παίκτες μέσα στο «κουτί».

inner
*Ο Απόλλων δεν αμυνόταν μόνο, αλλά ήταν και... φωτιά στις αντεπιθέσεις. Μία εξ αυτών, στο 89ο λεπτό, παραλίγο να του χαρίσει και τη νίκη. Μετά από εξαιρετικό transition game, οι γηπεδούχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα με τον Μάατσεν αλλά η πάσα του Ολλανδού εξτρέμ προς τον αφύλαχτο Κονέ (σσ. με την κόκκινη γραμμή από κάτω) δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x