sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η ακριβότερη 11αδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

781 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο αξίζει η ομάδα των έντεκα ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Περίπου 800 εκατομμύρια είναι η αξία της ομάδας την οποία συνθέτουν θέση προς θέση οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από τον «Τζίτζι» Μπουφόν ως υπερασπιστή της εστίας και τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην επίθεση, περνώντας στους Νταβίντ Λούιζ και Πολ Πογκμπά.

Η ακριβότερη σύνθεση όλων των εποχών ωστόσο δεν απαρτίζεται μόνο από ποδοσφαιρικούς «Θεούς» αλλά και από θνητούς, όπως οι Στόουνς και Σο.

Μία ενδεκάδα που προσεχώς ίσως να περιλαμβάνει και τους Μ’Μπαπέ, Αζάρ και Μπελότι, άπαντες με αξία άνω των 100 εκατμμυρίων ευρώ.

Αυτή είναι η παράταξη της ομάδας θέση προς θέση, σε διάταξη 4-4-2 και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεξί «φτερό»:

Τερματοφύλακας: Τζιανλουίτζι Μπουφόν

inner

Στα 39 του χρόνια βρίσκεται στην δύση της καριέρας του. Δεκαέξι χρόνια φύλακας- άγγελος της εστίας της Γιουβέντους με τους «μπιανκονέρι» να τον αποκτούν το 2001 έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ!

Δεξί μπακ: Ντάνι Άλβες

inner

Αφού κέρδισε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα συνέχισε να πανηγυρίζει τίτλους με τη Γιουβέντους, φτάνοντας ένα βήμα από ένα ιστορικό τρεμπλ. Οι «μπλαουγκράνα» τον είχαν αποκτήσει το 2008 καταβάλλοντας στη Σεβίλλη 35 εκατομμύρια ευρώ!

Κεντρικός αμυντικός: Τζον Στόουνς

inner

Μόλις στα 22 του ο Άγγλος έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στην ιστορία αφού η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα πλήρωσε στην Έβερτον το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να τον κάνει δικό της 55 εκατομμύρια ευρώ!

Κεντρικός αμυντικός: Νταβίντ Λούιζ

inner

Ο γεννημένος το 1987 Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είναι μία από τις «κολώνες» της Τσέλσι αλλά και ένας από τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία και όχι μόνο για τα 35 εκατομμύρια που έδωσε η Τσέλσι στην Παρί το καλοκαίρι του 2016 για να τον φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Δύο χρόνια πριν η Παρί Σεν Ζερμέν τον είχε πάρει από τους «μπλε» πληρώνοντας 50 εκατομμύρια, ενώ το 2011 η Μπενφίκα τον είχε πουλήσει στους Λονδρέζους για 25. Συνολο; 110 εκατομμύρια ευρώ!

Αριστερό μπακ: Λουκ Σο

inner

Αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεννημένος το 1995, εντάχθηκε στους «κόκκινους διαβόλους» το 2014 από τη Σαουθάμπτον η οποία έβαλε στα ταμεία της 35 εκατομμύρια ευρώ.

Δεξί χαφ- εξτρέμ: Κριστιάνο Ρονάλντο

inner

Η μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου! Πόσο κόστισε; 94 εκατομμύρια ευρώ, με τη «βασίλισσα» να τα παίρνει πίσω χάρη στις επιδόσεις του Πορτογάλου πολλαπλάσια!

Κεντρικό χαφ: Πολ Πογκμπά

inner

Απλούστατα αυτή τη στιγμή, μέχρι το επόμενο «μπαμ», η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία. 105 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους προκειμένου οι «μπιανκονέρι» να πούνε το πολυπόθητο «si». Αν υπολογίσουμε ειδικά πως ο διευθυντής της «Μεγάλης Κυρίας» Μπέπε Μαρότα τον είχε «κλέψει» από τους «κόκκινους διαβόλους» το 2012 δίχως κόστος, τότε μιλάμε για μία σπουδαία κίνηση- συμφωνία!

Κεντρικό χαφ: Χαμές Ροντρίγκες

inner

Το «αστέρι» της εθνικής Κολομβίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε από τα ταμεία της για χάρη του 75 εκατομμύρια ευρώ, με τη Μονακό να τα εισπράττει.

Αριστερό χαφ- εξτρέμ: Γκάρεθ Μπέιλ

inner

Ακριβότερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ουαλός κόστισε στη Ρεάλ Μαδρίτης 101 εκατομμύρια ευρώ, με τον ποδοσφαιριστή να αφήνει το Λονδίνο και την Τότεναμ και να μετακομίζει στην ισπανική πρωτεύουσα.

Επιθετικός: Γκονσάλο Ιγκουαΐν

inner

Για τους οπαδούς της Νάπολι το όνομά του είναι λέξη απαγορευμένη. Για τη Γιουβέντους είναι μία άκρως επιτυχημένη μεταγραφή αφού έδωσε άλλη υπόσταση στην γραμμή κρούσης των «μπιανκονέρι», «ξελάσπωσε» ουκ ολίγες φορές την ομάδα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και μέτρησε συνολικά 32 γκολ σε 55 αγώνες. Χαλάλι τα 90 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η «Μεγάλη Κυρία» στους «παρτενοπέι».

Επιθετικός: Νεϊμάρ

inner

Ο ένας εκ των τριών σωματοφυλάκων της επιθετικής γραμμής της Μπαρτσελόνα. Το 2013 οι «μπλαουγκράνα» προκειμένου να κερδίσουν τον ανταγωνισμό και να τον κάνουν δικό τους κατέβαλαν στη Σάντος 88 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x