sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η «γαλλική» Γιουβέντους

Με αφορμή την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Μονακό το sport-fm.gr καταρτίζει μία ιδιαίτερη ενδεκάδα που αποτελείται από Γάλλους παίκτες οι οποίοι φόρεσαν τα ασπρόμαυρα της «Μεγάλης Κυρίας».

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στη Μονακό στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League, το sport-fm.gr καταρτίζει μία ενδεκάδα αποτελούμενη από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της «Vecchia Signiora».

Στη σύνθεση περιλαμβάνονται μύθοι του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως οι Ζιντάν και Πλατινί, παίκτες που άφησαν την σφραγίδα τους στο άθλημα σαν τον Πατρίκ Βιεϊρά και τον Ντιντιέ Ντεσάν, σπουδαία ταλέντα με μεγάλη λάμψη παρά το νεαρό της ηλικίας τους όπως ο Πολ Πογκμπά, «στρατιώτες» τύπου Εβρά αλλά και κάποιοι που κανείς δεν θυμάται. Παράδειγμα; Κοιτάξτε στη θέση του τερματοφύλακα..

Διάταξη: 4-3-2-1

Τερματοφύλακας: Λαντρί Μπονεφουά

Ήρθε στη Γιουβέντους το 2001 ως μεγάλη ελπίδα και έμεινε μετέωρος μεταξύ πάγκου και εξέδρας μέχρι το 2006 όταν και αποχώρησε.

Δεξί μπακ: Τζόναθαν Τζεμπινά

Επιθυμία του Φάμπιο Καπέλο. Ήρθε το 2004 και έμεινε για μία εξαετία, συμπεριλαμβανομένης και της χρονιάς στη Serie B. Τίμιος!

Κεντρικοί αμυντικοί: Λιλιάν Τουράμ – Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

Ο πρώτος αποτελούσε «κόσμημα» της άμυνας της ασπρόμαυρης αναγέννησης στη μετά- Ζιντάν εποχή, ενώ ο δεύτερος είναι μία από τις χειρότερες μεταγραφές που έγιναν μετά το σκάνδαλο calciopoli. Φόρεσε τη φανέλα της Juve από το 2006 έως το 2008.

Αριστερό μπακ: Πατρίς Εβρά

Δυόμιση χρόνια πρωταγωνιστής χάρη στον Αλέγκρι. Πιστός στρατιώτης.

Μέσοι: Πατρίκ Βιεϊρά – Ντιντιέ Ντεσάν – Πολ Πογκμπά

Ο πρώτος αποτέλεσε σούπερ δίδυμο με τον Έμερσον, ο νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γαλλίας υπήρξε ο ηγέτης της Γιουβέντους του Λίπι, ενώ ο τελευταίος, και μόνο το γεγονός πως είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα τα λέει όλα.

Επιτελικοί: Ζινεντίν Ζιντάν – Μισέλ Πλατινί

Για πολλούς λόγους ο σημερινός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ίσως ο κορυφαίος που πέρασε ποτέ από τη «Μεγάλη Κυρία». Ο Μισέλ είναι απλά ΜΥΘΟΣ!

Επιθετικός: Νταβίντ Τρεζεγκέ

Ο κορυφαίος μη Ιταλός σκόρερ στην ασπρόμαυρη ιστορία.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x