sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι το χρυσό κορίτσι της διπλανής πόρτας(videos)

Με οδηγό το λαμπερό της χαμόγελο, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ο Αριστοτέλης είχε πει κάποτε ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται». Αυτό ακριβώς, επιβεβαιώνει η Κατερίνα Στεφανίδη. Με άλμα στα 4,82 μέτρα κλειδώνοντας την 1η θέση και περνώντας με την πρώτη της προσπάθεια τα 4,91 μέτρα, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από άκρως επιτυχείς διοργανώσεις, στις οποίες μετράει 6 σερί χρυσά μετάλλια! Αλλά, από πού ξεκίνησε η Κατερίνα; Πότε κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο και στη συνέχεια, ποιες διοργανώσεις ξεχώρισαν και γιατί;

Το ταλέντο της είχε εκδηλωθεί από όταν ήταν πολύ μικρή και με όπλο το μεγάλο, πλατύ και λαμπερό χαμόγελο της τίποτα δεν την έχει σταματήσει μέχρι τώρα. Καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έφτασε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα για πρώτη φορά το 2005 σε ηλικία 15 ετών και λίγο αργότερα(2008) μετακόμισε στην Αμερική, με την υποτροφία που κέρδισε από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Το ρεκόρ της σεζόν έγινε το 2012, στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια, όπου ξεπέρασε τα 4,51 μέτρα, ένα ρεκόρ που υπήρχε και σε εθνικό επίπεδο, στις αθλήτριες κάτω των 23 ετών. Η άνοδος προς την κορυφή δεν σταμάτησε ούτε λεπτό για την Κατερίνα και το 2014 είχε διπλή επιτυχία: βελτίωσε και το προσωπικό της ρεκόρ με άλμα στα 4,71 και ισοφάρισε το εθνικό ρεκόρ της Ελλάδας στον ανοιχτό στίβο. Δύο ασημένια μετάλλια σε Ζυρίχη και Πράγα(2014 και 2015 αντίστοιχα), χάλκινο στο Πόρτλαντ(2016) και… πρώτο χρυσό στο Άμστερνταμ. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, 2016:

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε στην αποστολή της Ελλάδας η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση στα 4,81 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων.



Η επιτυχία της δεν σταμάτησε εκεί, καθώς επιχείρησε να ξεπεράσει και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στα 4,86 μέτρα αλλά δυστυχώς, απέτυχε.

Αυτό είναι επίσης, το πρώτο χρυσό μετάλλιο και για την Ελληνίδα αθλήτρια στις μεγάλες διοργανώσεις, το οποίο έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα στην συλλογή της(δυο αργυρά και ένα χάλκινο), σε ηλικία μόλις 26 ετών!

Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, 2016:



Μετά το Ευρωπαϊκό της Ολλανδίας, η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτά το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Με ένα άλμα στα 4,85 μέτρα επικράτησε στη δύσκολη μάχη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια.

Η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο φτάνει τα 6 μετάλλια στο Ρίο ,εκ των οποίων τρία είναι χρυσά.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στα 4,80 μέτρα έκανε ένα λάθος η Κατερίνα και έδωσε την ευκαιρία στην ΝεοΖηλανδή Μακ Κάρτνεϊ να περάσει για την ώρα, στην πρώτη θέση. Στα 4,85 έγινε η ανατροπή. Αλλά, η μεγάλη στιγμή ήρθε στα 4,90.

Αφού βγήκε... ισόπαλη με την Σάντι Μόρις, ακόμη και με 3 αποτυχημένα άλματα, ήθελε να είναι εκείνη που θα ανέβει στην κορυφή του βάθρου.

Μπορεί να μην κατάφερε να ισοφαρίσει την επίδοση που είχε στο κλειστό για λεπτομέρειες(στο ανοιχτό είχε 4,86), αλλά ούτε και η Μόρις κατάφερε να φτάσει το δικό της 4,90! Η Στεφανίδη ήταν πλέον χρυσή Ολυμπιονίκης.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήθελα το 4,90 αλλά δεν τα κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι θα περάσει το ύψος και θα πάρει το χρυσό, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών γιατί επηρεάζομαι. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει. Δεν μπορώ να το πιστέψω» είχε δηλώσει συγκινημένη η χρυσή Ελληνίδα.

Επιπλέον, πρόκειται για το 7 χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Στίβο για την Ελλάδα!

Τα υπόλοιπα είχαν κατακτήσει οι: Σπύρος Λούης, Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Κεντέρης, Αθανασία Τσουμελέκα και Φανή Χαλκιά.

Πόσα χρυσά θα κατακτήσεις ακόμα ρε Κατερίνα;



Το δικό της «τρεμπλ» έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη, αφού είχε ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό και τώρα, έγινε ξανά πρωταθλήτρια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου!

Τρέλανε τον κόσμο ακόμα περισσότερο, όταν με την πρώτη της προσπάθεια πέρασε τα 4,91 μέτρα. Πίσω της άφησε ξανά τη Σάντι Μόρις, η οποία έμεινε στα 4,82.

Η Κατερίνα κατέχει πλέον ξανά την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, με 4,91 μέτρα και επίσης κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε η ίδια, το οποίο ήταν στα 4,90μ.

Ένα ακόμη μετάλλιο, χρυσό στη συλλογή της, με το μοναδικό που της λείπει τώρα να είναι αυτό του Παγκόσμιου Κλειστού Στίβου(χάλκινη στο Πόρτλαντ του Κλειστού Στίβου το 2016).

Έχει κατακτήσει και το ασημένιο, στα ευρωπαϊκά του 2014 και 2015!

Απολογισμός: πρώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρώτη στο Diamond League, πρώτη στο Ευρωπαϊκό Κλειστού στο Βελιγράδι, πρώτη στο Ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων στη Λιλ και τώρα, πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου!

Από το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι:



Από το Ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων στη Λιλ:



Η «ιπτάμενη» Κατερίνα βρίσκεται προς ολοταχώς πλέον για το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ, τον Μάρτιο του 2018!

Η Στεφανίδη αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου γιατί πέρα από τον αθλητισμό, φροντίζει να είναι… πρωταθλήτρια και στην εκπαίδευση! Πήρε το bachelor της στο Στάνφορντ(νευροψυχολογία) και το master στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και τώρα, συνεχίζει με το διδακτορικό της στον τομέα της ψυχολογίας.

Ταβάνι δεν υπάρχει πουθενά στη ζωή για την Κατερίνα Στεφανίδη. Ο,τι βάζει στόχο το καταφέρνει και με το παραπάνω. Αυτό θα έπρεπε να εφαρμόσουμε και οι υπόλοιποι γιατί, όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κατακτήσεις. Ειδικά άμα έχεις πίστη και επιμονή, όπως ακριβώς η χρυσή Κατερίνα, τότε… ως τον ουρανό θα είναι λίγο.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x