sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ο Βούλιτς «μεταμορφώνει» τον Απόλλωνα!

Με λίγες, απλές και συνάμα λογικές κινήσεις, ο Ζόραν Βούλιτς δίνει το… στίγμα του στον Απόλλωνα και τον οδηγεί στις επιτυχίες εδώ και τέσσερις σερί αγωνιστικές. Το sportfm.gr αναλύει.

Η αλλαγή του Απόλλωνα στις τελευταίες αγωνιστικές είναι εντυπωσιακή. Η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν παίρνει πλέον μόνο θετικά αποτελέσματα αλλά πραγματοποιεί και καλές εμφανίσεις. Η φοβισμένη και ακίνδυνη ομάδα που παρουσιαζόταν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, έχει κάνει στροφή… 180 μοιρών και έχει μεταμορφωθεί.

Και ο Ζόραν Βούλιτς, είναι ο υπεύθυνος γι' αυτή την αλλαγή! Ο Κροάτης που διαδέχθηκε τον Άκη Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία της Ελαφράς Ταξιαρχίας έχει αποδειχθεί -προς το παρών- λαχείο. Με λίγες, απλές και συνάμα λογικές κινήσεις δίνει το… στίγμα του στην ομάδα και το sportfm.gr σας τις παρουσιάζει!

1) Άλλαξε την ψυχολογία των παικτών του: Προσπάθησε να βγάλει από πάνω τους αυτή την φοβία που τους διέκρινε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μιλώντας τους συνεχώς στις προπονήσεις. Παράλληλα, στα πρώτα του ματς με Λεβαδειακό και Κέρκυρα προσπάθησε να πάρει έστω και τον βαθμό για να τους ανεβάσει ψυχολογικά, κάτι που συνέβη στο δεύτερο ματς χτίζοντας από εκεί και πέρα ένα μικρό -αήττητο- σερί.

inner

2) Δημιουργεί έναν σταθερό κορμό: Ο Βούλιτς έχει αρχίσει να φτιάχνει έναν σταθερό κορμό και κάνει αναλόγως τις συνθήκες κάθε αγώνα τις… πινελιές του. Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργις, Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Αλμπάνης, Καστιγέχος είναι οι σχεδόν βέβαιοι σε κάθε ματς, με τους Μάατσι, Μενδρινό, Ανιέτε, Χουάρες, Ντάσιος να είναι αυτοί, επίσης, στους οποίους ο Κροάτης τεχνικός δείχνει εμπιστοσύνη.

3) Δούλεψε στο επιθετικό κομμάτι: Ο Άκης Μάντζιος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι στην αμυντική λειτουργία. Κάτι τέτοιο ήταν φανερό και στα ματς, με τον Απόλλωνα να είναι ακίνδυνος με τον Έλληνα τεχνικό. Ο Βούλιτς δουλεύει αρκετά πάνω στην ανάπτυξη και την επιθετική λειτουργία και αυτό αρχίζει να του βγαίνει και στα ματς. Παράλληλα, δίνει εντολές στους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά την αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας της προβλήματα.

inner

4) Καθιέρωσε τον Παπάζογλου ως αμυντικό μέσο: Μία κίνηση που έχει βοηθήσει σημαντικά τον Απόλλωνα τόσο ανασταλτικά όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Παπάζογλου παίζει σαν… σκούπα μπροστά από τα στόπερ, καθαρίζει τις φάσεις και βοηθάει στην ανάπτυξη της μπάλας, όντας το στήριγμα στους κεντρικούς αμυντικούς και στα μπακ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Παπάζογλου έχει 18 επεμβάσεις και είναι ο δεύτερος παίκτης στην εν λόγω στατιστική κατηγορία πίσω από τον Τσόβιτς!

5) Προσπαθεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο: Αυτό δεν φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και από τα στατιστικά. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές ο Απόλλων Σμύρνης είχε 119 γεμίσματα, ενώ στις τέσσερις τελευταίες έχει τα μισά (60). Ενδεικτικό είναι ότι στο ματς με τον Πλατανιά η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε 43 γεμίσματα!! Από εκεί και πέρα κόντρα στην Κέρκυρα είχε 28, με την Ξάνθη 13, με τον Παναιτωλικό 6 και με τον ΠΑΣ Γιάννινα 13.

inner

6) Έχει σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του παιχνιδιού με τις αλλαγές του: Στο ματς με την Κέρκυρα, ο Βούλιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Χουάρες, Αλμπάνη. Τον πρώτο για να κόβει στον άξονα και να κρατήσει τουλάχιστον τον βαθμό (0-0) και τον δεύτερο μπας και καταφέρει να κλέψει το ματς. Λίγο έλειψε από προσπάθεια του Αλμπάνη, πάντως, να πετύχει ο Απόλλων το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Μάατσι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη (2-0) έβαλε τον Χουάρες, ενισχύοντας τον άξονά του κι ενώ η ομάδα προηγούνταν με 1-0.

Στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο τον Ανιέτε αντί του Μενδρινού και από τα πόδια του Ισπανού, προήλθε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Τέλος, στην τελευταία αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (4-3), έβγαλε τον Καστιγέχος, που είναι βαρύ κορμί, καθώς είχε πρόβλημα με τα εξίσου «βαριά» κορμιά των Ηπειρωτών και πέρασε στο ματς τον Χουάρες. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που κυνήγησε τη φάση του τέταρτο γκολ, ενώ με την έξοδο του Καστιγέχος, η επιθετική γραμμή έγινε ακόμη πιο ταχύτατη με την τετράδα Χουάρες, Μάατσι, Αλμπάνης, Κονέ.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x