sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ο Χάρι Κέιν είναι «καυτός» και το δείχνει!

Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο Χάρι Κέιν είναι «καυτός», σκοράροντας 13 γκολ μέσα στον Σεπτέμβριο, μια επίδοση που συγκρίνεται μόνο με αυτές των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ίδιο. Ο Χάρι Κέιν έμεινε «άσφαιρος» τον Αύγουστο στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Premier League, με την Τότεναμ να έχει τον φτωχό απολογισμό μιας νίκης, μιας ισοπαλίας και μιας ήττας. Όμως, με το που μπήκε ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο είναι πραγματικό… μυδράλιο. Ο Άγγλος επιθετικός σκοράρει κατά ριπάς και οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Τα «σπυρούνια» μετρούν τρεις νίκες και μια ισοπαλία εντός συνόρων και δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League.

Σε αυτόν τον μήνα, ο ίδιος πέτυχε 13(!) γκολ, που είναι η καλύτερη δική του επίδοση, ισοφαρίζοντας παράλληλα τις επιδόσεις των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι είχαν σκοράρει επίσης 13 φορές μέσα σε έναν μήνα. Πρώτος το κατάφερε ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης τον Οκτώβριο του 2010 και ακολούθησε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2012.

Η αρχή έγινε την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη σε παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας. Ο 24χρονος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ (είχε και μια ασίστ) στην νίκη των «τριών λιονταριών» με 4-0 επί της Μάλτας για τον έκτο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ. Στο πρωτάθλημα σκόραρε από δύο φορές στις τρεις νίκες της Τότεναμ και συγκεκριμένα στο 3-0 επί της Έβερτον, στο 3-2 επί της Γουέστ Χαμ και στο 4-0 επί της Χάντερσφιλντ. Επίσης, άλλα πέντε γκολ σημείωσε στην Ευρώπη. Δύο φορές «μάτωσε» τα δίχτυα στη νίκη με 3-1 επί της Ντόρτμουντ, δίνοντας και την ασίστ στο τρίτο γκολ, ενώ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη με 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας ιδανικός μήνας για τον Χάρι Κέιν, που παραδέχθηκε μετά την τελευταία (30/09) νίκη επί της Χάντερσφιλντ ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ανεξάρτητα από το προσωπικό ρεκόρ που έγινε, είναι ένα από τα πιο «hot» ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους-κολοσσούς. Μπορεί για την ώρα η Τότεναμ να μην έχει υποκύψει στις προτάσεις, αλλά αν συνεχίσει έτσι, μάλλον θα είναι δύσκολο να τον κρατήσει, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x