sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι επόμενοι «killer» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Μιας και βρισκόμαστε στην εποχή που πολλοί παίκτες-βαρόμετρα βγαίνουν στη... σύνταξη, το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους μελλοντικούς επιθετικούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Διανύουμε μία μεταβατική περίοδο όπου παίκτες-σύμβολα κρεμάνε τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και άλλοι βρίσκονται στην τελευταία πενταετία της καριέρας τους.

Όσο περνάνε τα χρόνια πάντως κάθε γενιά θα έχει τους δικούς της θρύλους να περιγράφει στους επόμενους. Όπως κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για την εποχή του Μαραντόνα έτσι και οι γενιές μας θα μιλάνε για Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ποιοι όμως θα είναι τα ινδάλματα όσων γεννήθηκαν αυτή τη δεκαετία και έχουν ως όνειρο να ματώσουν τα δίχτυα;

Αδιαμφισβήτητα πολλές καριέρες έχουν καταστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά. Τραυματισμοί, λάθος επιλογές, ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε παίκτες που τώρα ξεκινούν τα επαγγελματικά τους βήματα.

Με τις ιδανικές συνθήκες όμως οι παρακάτω ποδοσφαιριστές που δε ξεπερνούν τα 21 χρόνια ζωής, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των ανερχόμενων ποδοσφαιρόφιλων.


Κάσπερ Ντόλμπεργκ:
Ο γεννημένος στις 6-10-1997 στη Δανία νεαρός επιθετικός αγωνίζεται στον Άγιαξ και φέτος είναι η πρώτη του χρονιά με την πρώτη ομάδα των Ολλανδών. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και τρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συστήνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό του στο ευρύ κοινό.

Μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του χατ τρικ κόντρα στη Ναϊμέγκεν τον περασμένο Νοέμβριο αναγκάζοντας ομάδες από το νησί να ρωτήσουν περί τίνος πρόκειται τους ανθρώπους του «Αίαντα». Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έχουν κάνει μία πρώτη κρούση για τον νεαρό άσο του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2021, εγείροντας απορίες για το αν θα το ολοκληρώσει.



Κίλιαν Εμπαπέ: Αποτελεί ένα ακόμα «δημιούργημα» της Μονακό και δεδομένου ότι οι συσχετισμοί με τον Τιερί Ανρί δίνουν και παίρνουν, αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για λαβράκι. Είναι μόλις 18 ετών και φέτος έχει σκοράρει 12 γκολ, ενώ έχει φτιάξει άλλα 8.

Διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και έχει τρομερή ικανότητα στο να βλέπει γήπεδο. Κυνηγάει πολλές μπαλιές και είναι τρομερός στην κατά μέτωπο επίθεση. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν μεγάλες ομάδες στην πόρτα της Μονακό για λογαριασμό του.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε: «Είναι αλήθεια πως ενδιαφερόμαστε για τον Εμπαπέ. Θα μπορούσε να είναι ο νέος Τιερί Ανρί». Σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και το μέλλον του στη Γαλλία μόνο αβέβαιο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τα εκατομμύρια έχουν ήδη «χτυπήσει την πόρτα» της ομάδας του.



Γκάμπριελ Ζέσους: Στην περίπτωσή του οι σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι δούλεψαν πολύ γρήγορα και σωστά. Έκλεισαν έναν παίκτη από την Παλμέιρας στα μέσα της σεζόν και εκείνος δεν άργησε να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Οι «πολίτες» δαπάνησαν 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον φέρουν στην Ευρώπη με τον ίδιο να δηλώνει πως περίμενε πιο δύσκολα τα πράγματα εδώ(!).

Σε τέσσερις εμφανίσεις έχει πετύχει 3 γκολ και ο 19χρονος Βραζιλιάνος έχει αποσπάσει αμέτρητα εγκωμιαστικά σχόλια από ανθρώπους στο νησί. Αυτός με τη σειρά του σχεδιάζει να κάνει τατουάζ την καριέρα του, το οποίο αναμένεται να πιάσει αρκετό... χώρο.




Μάρκους Ράσφορντ
: Έχει ήδη 34 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μαν.Γιουνάιτεντ και αν δεν έπεφτε πάνω στην περίοδο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα είχε πραγματοποιήσει ακόμη περισσότερες. Παρόλα αυτά πέρυσι εντυπωσίασε με ορισμένες εμφανίσεις του και έκανε πολύ κόσμο να μιλάει για εκείνον και το ταλέντο του.

Αποτελεί μέλος της επόμενης γενιάς των «κόκκινων διαβόλων» και μολονότι δεν παίρνει όσες ευκαιρίες ενδεχομένως να ήθελε, άπαντες στο Μάντσεστερ έχουν δει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του, που θα ήθελαν να τελειοποιήσουν.



Τίμο Βέρνερ: Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Στουτγάρδη στην οποία αγωνιζόταν από το 2010. Μάλιστα είναι ο νεότερος παίκτης της ομάδας που έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Το περασμένο καλοκαίρι η εντυπωσιακή Λειψία τον έκανε δικό της έναντι 10 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας κατά πολύ την επιθετική της γραμμή.

Το παρατσούκλι που του έχουν βγάλει στη νεοφώτιστη ομάδα είναι «Turbo Timo» μιας και χρονομετρημένα έχει κάνει τα 100 μέτρα σε 11 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος σε συνέντευξή του έχε πει: «Νιώθω εκπληκτικά στη Λειψία. Αισθάνομαι πως είμαι στην κορυφή του κόσμου και το διασκεδάζω πολύ εδώ. Φέραμε ένα καινούργιο στοιχείο στη Bundesliga και οι αντίπαλοί μας αδυνατούν να βρουν λύσεις για να μας αντιμετωπίσουν, μέχρι στιγμής».



Επιμέλεια: Νίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x