sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι τελευταίες «σημαίες» στην Ευρώπη

Τότι δεν είναι και δεν θα γίνει κανείς! Αυτοί είναι όμως οι τελευταίοι «ρομαντικοί» των σημαντικότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Λίγες ημέρες πριν, μεταξύ αποθέωσης και δακρύων, ο Φραντσέσκο Τότι έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα μετά από 25 χρόνια, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των μεγάλων σημαιών του ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν όμως ακόμα παίκτες «ρομαντικοί», οι οποίοι επέλεξαν να μην αλλάξουν ομάδα μένοντας στο πλευρό των οπαδών τους, τιμώντας την πρώτη φανέλα που φόρεσαν, συνεχίζοντας να πορεύονται με αυτή, δίχως βέβαια κανείς να μπορεί χρονικά να πλησιάσει τον τεράστιο capitano των «τζαλορόσι».

Αυτοί είναι οι τελευταίες οκτώ σημαίες των κυριότερων πρωταθλημάτων της Γηραιάς ηπείρου:

Ντανιέλε Ντε Ρόσι

inner

Η δεύτερη «σημαία» της Ρόμα, ο υπαρχηγός παρουσία Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έζησε από κοντά το «αντίο» στο νούμερο«10». Επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια, αρνούμενος να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο μπροστά στην πιθανότητα να αποχωριστεί τη κοκκινοκίτρινη φανέλα που λατρεύει μετά από δεκαοκτώ χρόνια. Μια ζωή στην «Αιώνια» πόλη, μια ζωή στη Ρόμα, πλεον ο παλαιότερος στα αποδυτήρια. Πλέον ο αρχηγός!

Αντρές Ινιέστα

inner

«Προϊόν» της Μασία. Έχοντας κατακτήσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα «του», ο Αντρές Ινιέστα σκέφτεται ήδη στα τριαντατρία του, γεννημένος στις 11 Μαΐου του 1984, την επόμενη χρονιά με τους«μπλαουγκράνα» που θα είναι η δέκατη έκτη!

Τόμας Μίλερ

inner

Γεννημένος στις 13 Σεμπτεμβρίου του 1989. Στα 11 εντάχθηκε στις ακαδημίες των Βαυαρών, από τα 19 στην πρώτη ομάδα! Εδώ και εννέα σεζόν στη Μπάγερν Μονάχου, στα 27 πλέον, θεωρείται βασικό «γρανάζι» των πρωταθλητών Γερμανίας. Δύσκολα μπορεί κάποιος να τον φανταστεί σε άλλο κλαμπ. Εάν συνεχίσει να αγωνίζεται πάντως μέχρι τα 40, συμπληρώνοντας 22 σεζόν με την ίδια φανέλα, είναι ο μόνος ίσως που θα μπορούσε να «αγγίξει» τον Τότι!

Άντι Κινγκ

inner

Επέλεξε να μείνει στην αγαπημένη του Λέστερ κλείνοντας τα αυτιά του στις «σειρήνες» που ηχούσαν το περσινό καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τις «αλεπούδες». 373 παρουσίες και 54 γκολ για τον Ουαλό, η επόμενη θα είναι η σεζόν νούμερο 11 στους «μπλε».

Λοΐκ Περίν

inner

Η «σημαία» του Σαμπιονά! Τριάντα ενός ετών, δεκατέσσερις σεζόν στη Σεντ Ετιέν, ομάδα της πόλης στην οποία μεγάλωσε. Στους πράσινους έχει μετρήσει μέχρι τώρα 353 παρουσίες κατακτώντας το 2012 το κύπελλο.

Ιγκόρ Ακινφέεφ

inner

Από το 2003 και συνεχίζει.. Πιστός «στρατιώτης» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ιγκόρ Ακινφέεφ έκλεισε την 14η σεζόν του με τους κυανέρυθρους έχοντας συμπληρώσει 369 παρουσίες! Μέλος του «Λεβ Γιασίν» κλαμπ, έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του περισσότερες φορές από κάθε άλλο τερματοφύλακα στη Ρωσία.

Ρουί Πατρίσιο

inner

Μία ζωή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία έκανε ντεμπούτο στα 18! Αποτελεί τον τρίτο ποδοσφαιριστή του συλλόγου της πορτογαλικής πρωτεύουσας με τις περισσότερες συμμετοχές, υπερασπισζόμενος την εστία της ομάδας του την επόμενη χρονιά για δωδέκατη διαδοχική σεζόν!

Γιάροσλαβ Ρακίτσκι

inner

Στις 3 Αυγούστου ο Γιάροσλαβ Ρακίτσκι θα συμπληρώσει 28 χρόνια ζωής και θα είναι έτοιμος για την ένατη σεζόν του με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Διακόσιες εβδομήντα πέντε συμμετοχές με το ουκρανικό κλαμπ, παίζοντας στην πρώτη ομάδα από το 2009, χρονιά κατά την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και με την εθνική του ομάδα.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x