sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Όταν η Μπάρτσα... έκλεινε το σπίτι της Ρεάλ (videos)

«To έχουμε ξανακάνει». Αυτό είναι το πρόσταγμα των οπαδών της Μπαρτσελόνα για το σημερινό «clasico». Και ναι, η Μπάρτσα το έχει συνήθεια να «κλείνει το σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο άκουσμα του «Clasico» έρχονται πολλά πράγματα στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων... Υπερθέαμα, αγωνία, συγκίνηση, κόντρες, γκολ, ντρίπλες, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, μεγάλοι αστέρες.

Σήμερα το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια φορά όλα αυτά. Στην πρώτη μάχη αναδείχθηκε νικήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μάρκο Ασένσιο να σημειώνουν δυο από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Η Μπαρτσελόνα, άφησε πολλά ερωτηματικά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, κάνοντας τους φιλάθλους να ζητούν εδώ και τώρα μεταγραφές. Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν πτοεί τους Καταλανούς γιατί μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους, τις έχουν δημιουργήσει μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

19 Νοεμβρίου 2005:

Νίκη για τους Καταλανούς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά με 3-0. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα μείνει χαραγμένος με ανεξίτηλο τρόπο στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ο λόγος είναι ξεκάθαρος… Όταν ο θρύλος Ροναλντίνιο διαμόρφωσε το τελικό 3-0, όλοι οι οπαδοί των «μερένχες» σηκώθηκαν να τον αποθεώσουν. Δηλαδή, οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης χειροκρότησαν και συνεχάρησαν έναν παίκτη της αιώνιας αντιπάλου τους Μπαρτσελόνα. Ασύλληπτο γεγονός και ιδιαίτερα συγκινητικό.



2 Μαΐου 2009:

Η Μπαρτσελόνα συνθλίβει με 6-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο σπίτι της, υποχρεώνοντας την στην πιο βαριά εντός έδρας της ήττα, μετά το 5-0 του 1974 επί εποχής Γιόχαν Κρόιφ. Μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν αναμφίβολα η κεφαλιά του εμβληματικού αρχηγού των Καταλανών, Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος κάρφωσε την εστία των «μερένχες» και στη συνέχεια φίλησε γεμάτος συγκίνηση το το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στα χρώματα της σενγιέρα, της σημαίας της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.



23 Απριλίου 2017:

Η μέρα που ο Λιονέλ Μέσι «ησύχασε» το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Αργεντινός σουπερσταρ πέτυχε το 500ό γκολ του για τους «μπλαουγκράνα» και έτρεξε μπροστά στο κοινό, υψώνοντας τη φανέλα του στα μάτια των θεατών για να τους δείξει, ποιο είναι το αφεντικό εδώ πέρα. Συγκρατήστε το όνομα και τη φανέλα με το νούμερο 10 κυρίες και κύριοι…



Ένα πράγμα απομένει: θα καταφέρει η Μπαρτσελόνα να επαναλάβει κάτι από το παρελθόν ή θα πανηγυρίσει η Ρεάλ Μαδρίτης ένα ακόμα τρόπαιο; Τα υπόλοιπα το βράδυ της Τετάρτης.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x